Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Revaklar Taşınacak





Türkmenistan’da resmî temaslarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kâbe çevresindeki genişletme çalışmalarında Osmanlı revaklarının bir şirket tarafından başka bir yere taşınacağını açıkladı.

Osmanlı revakları başka yere taşınacak

TÜRKMENİSTAN′DA resmî temaslarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kâbe çevresindeki genişletme çalışmalarında Osmanlı revaklarının bir şirket tarafından başka bir yere taşınacağını açıkladı. Türkmenistan’ın başşehri Aşkabat’ta Tarafsızlık Bayramı etkinliklerine katılan Koru, burada Türk basın mensuplarının Kabe’deki genişletme çalışmalarına ve Osmanlı revaklarının durumuna ilişkin sorularına cevap verdi.

Aşkabat ziyaretinden önce Bahreyn’e ve Suudi Arabistan’a gittiğini ve bu vesileyle Mekke’de Harem-i Şerifi ziyaret etme imkanı bulduğunu söyleyen Koru, Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye’nin revaklarla ilgili hassasiyetine çok önem verdiğini aktardı. Koru, şunları kaydetti: “Bu proje çerçevesinde revakların bir bölümü Harem-i Şerif içerisinde başka bir bölüme taşınıyor.

Taşınma işlemi başlamış durumda. Bu işi Türk firması yapıyor. Türk firmasının sahibi, yöneticileri ve proje koordinatörü ile bir araya gelme imkânımız oldu. Toplantıda çok ayrıntılı bilgi aldık. Suudi Arabistan yönetimi revaklar ile ilgili Türkiye’nin hassasiyetine çok önem veriyor.” Şimdilik revakları başka bir yerde muhafaza edeceklerini ve o bölgeyi daha uygun hale getirdikten sonra Harem-i Şerif’in içerisinde planda öngörülmüş yere taşıyacaklarını belirten Koru, revakların önemli bir bölümünün şu anda bulunduğu yerde kalacağını vurguladı.

Koru, bu işin restorasyon konusunda uzmanlaşmış bir firmaya verildiğini ifade ederek, Türk firmasının revaklar ile ilgili altyapı çalışmalarını büyük maharetle yaptığını birinci elden müşahade ettiklerini kaydetti.


Yeni Asya Gazetesi

Revak ne oluyor kardeşim =)

Revak ne oluyor kardeşim =)



Revak, sırtı bağlı bulunduğu binaya dayalı, ön cephesi açık, üstü örtülü ve örtüsü sütunlarla ya da payelerle taşınan mekana verilen ad. Güneşten ya da yağmurdan korunma amaçlı işlevsel revaklara sundurma adı verilir.
Resimde de görüldüğü üzere daire içerisindeki bölüm.


Bilgilendirme için teşekkür ederiz sevgili kardeşim =)

Bilgilendirme için teşekkür ederiz sevgili kardeşim =)


Rica ederim kardeşim.. :)


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com