Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hem vurdu, hem suçladı




Gazze’yi dört koldan sararak katliâm gerçekleştiren İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ı ‘’bilerek sivilleri vurmak ve Filistinli sivillerin arkasına saklanmakla’’ suçladı.

PİŞKİN NETANYAHU!

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas’ı ‘’bilerek sivilleri vurmak ve Filistinli sivillerin arkasına saklanmakla’’ suçladı. Başbakanlık binasında basın mensuplarına Gazze’ye yönelik saldırıları değerlendiren Netanyahu, Hamas’a sert mesajlar gönderdi. Netanyahu, ‘’Son günlerde Hamas, bir milyon İsrailliye normal hayatı imkânsız hale getirdi. Vatandaşlarının yarısı ani roket saldırısına maruz kalan hiçbir hükümet buna müsaade etmez ve İsrail de etmeyecektir.

Bu benim hükümetimin, Gazze’deki terörist yapılanmalara karşı yürüttüğü bir operasyondur. İsrail halkını savunmak için gerekli olan her türlü tedbiri alacağız’’ diye konuştu.

İsrail ordusunun yedi yıl önce Gazze’den çekilmesinin ardından, bölgenin tamamıyla Hamas’ın eline geçtiğini ifade eden Netanyahu, Hamas’ı, Gazze’yi teröristlerin kalesi haline getirmek ve İsrail topraklarına sürekli olarak füze atmakla suçladı. ‘’Teröristler iki tane savaş suçu işliyor’’ diyen Netanyahu, ‘’Hamas, bilerek hem sivilleri vuruyor hem de Filistinli sivillerin arkasına saklanıyor. İsrail, sivillerin yaralanmaması için her türlü tedbiri alıyor. Hamas bilerek çocukları hedef alıyor. Bu gerçeğe rağmen, İsrail sivillerin zarar görmemesi için her şeyi yapacak’’ ifadesini kullandı.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com