Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İnsanlık vahşete seyirci kalmasın





Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ′′Herkesin bu duruma müdahale etmesi gerektiği kanaatindeyim. Yoksa göz göre göre yeni, çok kanlı bir olayın bütün insanlığın gözü önünde cerayan etmesi gibi bir şey söz konusu olur ki buna kesinlikle müsaade etmemek gerektiğine inanıyorum′′ dedi. 2009′da Gazze′deki bin 500 kişinin öldüğü katliâmın da bir seçim öncesi yapıldığını belirten Gül "Ocak ayında İsrail′de seçimler var. Böyle bir kanlı seçim yatırımı olmaması lâzım′′ dedi.

Gazze’ye 300 saldırı

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze’ye düzenlenen 300 saldırıda 21 kişinin öldüğünü, 238 kişinin de yaralandığını açıkladı. Ölenler arasında 10 aylık bir bebeğin de bulunduğu bildirildi. Bu arada, Hamas askerî kanadı, İsrail’in saldırıları üzerine Tel Aviv’e 20 yıl aradan sonra ilk kez füze attı.


GAZZELİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDAYIZ


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, ′′Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak Gazzeli kardeşlerimizin yanındayız, onların haklı dâvâsının yanındayız" dedi. Mısır′a gidecek olan Erdoğan Gazze′ye geçmeyeceğini söyledi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, ′′İnsanlığa karşı işlenen bu suça karşı İslâm İşbirliği Teşkilâtının, Birleşmiş Milletlerin, Avrupa Birliğinin ve diğer tüm ülkelerin tepkilerini ortaya koymasını bekliyoruz′′ diye konuştu.

Gazze’nin yanındayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Dolmabahçe’deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’nde kıldı. Erdoğan’a İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da eşlik etti.
Cami çıkışında gazetecilerin İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına ilişkin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye olan saldırısının, İsrail’in bugüne kadar Filistin’e yönelik yaptığı, vahşi saldırılardan biri olduğunu söyledi. Erdoğan, 2008 yılı öncesinde de Suriye-İsrail arasındaki barışa Türkiye’nin aracı olduğu dönemde, 5 fasıl görüşme düzenledikten sonra adeta işi bitirme noktasına geldikleri anda bir-iki gün içinde ne olup bittiği anlaşılmadan İsrail’in yine Gazze’ye saldırıda bulunduğunu anlattı. O saldırıda da 2008 yılı seçimlerinin yaklaştığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’Bin 500 Gazzeli’yi o zaman şehit etmişlerdi, 5 bin civarında yaralı vardı. Şimdi yine bir seçimin arefesindeler.

Önümüzdeki ay orada da bir seçim söz konusu. Bu seçimin öncesinde şimdiki malûm yönetim, yine böyle bir saldırıyı düzenlemek suretiyle Gazze’deki o masum insanları kendine göre uydurduğu gerekçelerle vurma yoluna gitmiştir. Şu anda dünyada malûm egemen güçler, burada yine faturayı Gazze halkının, oradaki direnişlerin, kendilerine kesme gayreti içerisine giriyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti olarak, Gazzeli kardeşlerimizin, oların haklı dâvâsının yanındayız, onların haklı dâvâsının yanındayız. Nitekim bu akşam da (dün) sayın Obama ile bir telefon görüşmem olacak, kendisiyle de bunları paylaşacağım. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterliği’nden görüşme talebinde bulunduk, onunla da görüşebilirsem görüşeceğim. Rusya Federasyonu Başkanı sayın Putin’den şu anda arkadaşlarım randevu talebinde bulundu, kendileriyle de görüşeceğim.’’


Müşterek açıklama Mısır’da

Başbakan Erdoğan, yarın da Mısır’da bazı temaslarda bulunacağını anlatarak, şunları söyledi: ‘’Bizim toplantımızla da bu bir tevafuk oldu. Orada da sayın Mursî ile birlikte değerlendirmemizi yapıp, müşterek bir açıklamayı Mısır Cumhurbaşkanı ile yapacağız. İsrail şu ana kadar attığı yüzlerce füze ile hala kendisini savunma yaftası içine giriyor. ‘Kaç tane ölüm var?’ diye sorun bakalım. Söyleyecekleri, 3 tane ölü var. Ama öbür tarafta ne var? Şu ana kadar 21 ölüm vakası ve 100’ü aşkın yaralı var. Tabiî oradaki tahribatlar ayrı bir konu.

Hâlâ bu saldırıları, vahşi tutumunu da devam ettiriyor. Temenni ederim ki, gerek BM Güvenlik Konseyi alacağı kararla gerekse dünyadaki egemen güçler takınacakları tavırla İsrail’in bu saldırgan tutumunu sona erdirir.’’ Erdoğan, bir gazetecinin, ‘’Bu konu, İsrail ile ilişkileri nasıl etkileyecektir?’’ sorusu üzerine, ‘’Bizim zaten ilişkilerimiz diye bir şey kalmadı ki, hangi ilişkiyi soruyorsunuz’’ dedi. ‘’Gazze’ye gitmeyi düşünüyor musunuz?’’ sorusuna Erdoğan, ‘’Şu anda programımda öyle bir şey yok’’ cevabını verdi.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com