Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


“Myanmar’a yardım” çağrısı




Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, uluslararası yardım kuruluşlarına ve devletlere, Myanmar’da şiddete maruz kalan Müslümanlara yardım etmeleri çağrısında bulundu. Tayyib, şiddetin önüne geçilebilmesi için Myanmar hükümetine baskı yapılması gerektiğini bildirdi.

Kutupalong’da bayram buruk geçti

Kendi ülkesinde yaşama hakları ellerinden alınan Arakanlılar, sığındıkları Bangladeş Kutupalong kampında zor şartlar altında hayata tutunmaya çalışıyorlar. Giriş ve çıkışların yasak olduğu, gelen yardımların geri çevrildiği Kutupalong Kampı’nda yaşananlara Cihan Haber Ajansı (Cihan) tanık oldu. Misafirperverlikleri ile dikkat çeken Arankanlı mağdurlar, ihtiyaç sahibi olmasına rağmen bayram ikramını esirgemiyor. Yaşadıklarını, dertlerini duyurmak istiyorlar. Burada yaşamak zorunda olduğunu belirten Arakan’lı Ali Abid; “Biz kimsesiz Burmalıyız, annelerimiz ve kızlarımız üzerinde yapılan zulümlerden dolayı buraya kaçmak zorunda kaldık. Şimdi ne yapacağız, günde bir kere yiyebilirsek yiyoruz ama üç kereden fazla oturup ağlıyoruz.

Oradan kaçtık, dolayısıyla evimiz yok. Türkiye’den gelen insanların gıda, giyim ve barınma konusundaki yardımlarına teşekkür ediyoruz. Allah’a hamd olsun ki yanımızda oldular” şeklinde konuştu. Kamptakiler, sığınmacı oldukları için polisin kendilerine sert çıktığını, kamp dışarısına çıkışın yasak olduğunu, hatta üzerlerinde para bulunduranların cezalandırıldığını anlatıyorlar. Yaklaşık 80 bin kişinin sığındığı Bangladeş’teki Kutupalong Kampı’nda kalanlar, barış ve huzur için duâ ediyorlar. Kutupalong / cihan

EZHER ŞEYHİ’NDEN YARDIM ÇAĞRISI

Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib, uluslar arası yardım kuruluşlarına ve devletlere, Myanmar’da şiddete maruz kalan Müslümanlara yardım etmeleri çağrısında bulundu. Tayyib, Myanmar’daki Müslümanlara uygulanan şiddete ilişkin yaptığı açıklamada, şiddetin önüne geçilebilmesi için hükümete baskı yapılması gerektiğini bildirdi. Açıklamasında, Myanmar’da yaşananların etnik ayrımcılık olduğu ve toplu baskılar sebebiyle binlerce insanın yurtlarından zorla çıkarıldığını belirten Tayyib, Myanmar’daki olayların Asya’nın güneydoğusunda yaşayan Müslüman azınlıkların da tehlike altında olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com