Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Almanya Cumhurbaşkanından ilk cami ziyareti




ALMANYA Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, Almanya’daki Müslüman topluma ‘Bu ülkeye aitsiniz’ mesajı vermek için ilk cami ziyaretini Berlin Şehitlik Camiine gerçekleştirdi.

Alman Cumhurbaşkanından cami ziyareti

ALMANYA′DAKİ Müslüman topluma ‘Bu ülkeye aitsiniz’ mesajı vermek için Berlin Şehitlik Camii’ni göreve geldiğinden bu yana ilk defa ziyaret eden Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, “Aranızda olmaktan çok mutluyum.” dedi. Hayat arkadaşı Andrea Schadt ve Berlin Eyaleti Başbakanı Klaus Wowereit ile Şehitlik Camii’ne gelen Gauck’u, Şehitlik Yönetim Kurulu Başkanı Ender Çetin ve Din Hizmetleri Ataşesi Hasan Hayri Yaşar karşıladı. Cami hakkında bilgi edinen Cumhurbaşkan Gauck, “Kültürel ve dinsel değerlerin farklılığını değil, bütünleştirici taraflarını ön plana çıkarmalıyız.” diye konuştu.

Demokrasi ve aydınlanmaya dikkat çeken Gauck, insan onurunun nereden gelirse gelsin korunması gerektiğine vurgu yaparak, “Kültür olarak farklı olabiliriz, ama bizi birleştiren ortak yönlerimiz var” dedi. Farklılıkların sadece dinî ve kültürel olmadığını, Alman toplumunda da statü farklılığı olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Gauck, burada farklı kültürden insanların da birbirlerine saygılı davranmaları çağrısında bulundu.


Yeni Asya Gazetesi

Müslümanlar bu ülkeye ait.
Ama islam bu ülkenin bir parcasi degil diyorlar....
Acaba Islamsiz müslümanlarmi istiyorlar diye sorasim geliyor icimden.

Müslümanlar bu ülkeye ait.
Ama islam bu ülkenin bir parcasi degil diyorlar....
Acaba Islamsiz müslümanlarmi istiyorlar diye sorasim geliyor icimden.


kısaca siz burada yaşarsınız ama islamiyetin parlamasına asla müsade etmeyiz diyorlar


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com