Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kâbe’de sabah namazı

Kâbe’de sabah namazı da muhteşem oluyor. Geceyarısından itibaren mahşerî kalabalık oluşurken, gecenin karanlığını müminlerin dua ve yakarışları aydınlatıyor. Saat 02.00 sularına kadar tavaf yapan hacı adayları bu saatten sonra kendilerine sabah namazını Kâbe’yi gözüyle görerek kılacakları bir yer aramaya başlıyor.

Hacı adayları buldukları yerlere seccadelerini serip dua ederek sabah ezanını beklemeye başlıyor.



KÂBE′DE İBADET SEVİNCİ


Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gelen Müslümanlar, zamanlarının büyük kısmını Kâbe’de geçiriyor. Tavaf yapıp duâ ediyor. Gündüz sıcak dolayısıyla Kâbe’de yeterince zaman geçiremeyen hacı adayları gece yarısından itibaren Kâbe’ye sel gibi akmaya başlıyor. Akşam saatlerinde Kâbe çevresinde kısmen boşluklar olsa da gece yarısından itibaren mahşeri kalabalık oluşuyor.

Gecenin karanlığını mü′minlerin duâ ve yakarışları aydınlatıyor. Saat 02.00 sularına kadar tavaf yapan hacı adayları bu saatten sonra kendilerine sabah namazını Kâbe’yi gözüyle görerek kılacak bir yer aramaya başlıyor. Namaz vakti yaklaştığında Kâbe’nin avlusu ve tavaf yapılan katların dolduğu gözleniyor. Hacı adayları buldukları yerlere seccadelerini serip duâ ederek sabah ezanını beklemeye başlıyor. Sabah namazının yaklaşmasıyla birlikte sabah akşam Kâbe’yi tavaf eden kuşlar da mü′minlerin safına katılıyor. Kuşlar da mü′minlerin “Lebbeyk Allahumme lebbeyk” yakarışlarına eşlik ederek tavafını gerçekleştiriyor.

Ezanın okunmasıyla birlikte Müslümanlar hep birlikte namaza duruyor. Namazın bitiminde gece boyu yorulan hacı adayları otellerin yolunu tutuyor. Kâbe’nin değişik kapılarından çıkan hacı adayları, bir kaynaktan çıkıp farklı kolları akan nehri andırırcasına bembeyaz sel gibi akıyor.



Hacı adayları Habur’dan Irak’a giriş yaptı

Kutsal topraklara gitmek için bir haftadır Şırnak’ın Silopi ilçesinde bekleyen hacı adayları, alınan vizeler ardından Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a giriş yaptı. Kutsal topraklarda kasap olarak görevlendirilen Türk hacı adayları, Irak’ın vize engeline takılmıştı. İlk gün sınırı geçip Irak’ın güneyine ilerleyen 200’e yakın otobüsten oluşan kafile, Irak merkezi hükümeti tarafından durdurulmuştu.

Suudi Arabistan vizeleri olduğu halde Irak vizeleri olmadığı için Habur Sınır Kapısı’ndan geçemeyen kafile de, yaklaşık bir haftadır, zor şartlarda Şırnak’ın Silopi ilçesinde bekliyordu. Dışişleri Bakanlığı’nın, hacı adaylarının yola devam etmesi için girişimleri sonuç verdi. Şirket yetkililerinin, vizeyi halletmesinin ardından hacı adayları yola devam edebildi. Şirket yetkililerinin Gaziantep’te vizeleri alarak hacı adaylarına teslim etmelerinin ardından, hacı adayları önceki akşam Habur’dan Irak’a giriş yapmaya başladı.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com