Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mescid-i Aksa için son çağrılar

İsrail polisinin Mescid-i Aksa avlusuna yaptığı baskına tepki gösteren 1948 Filistin İslâmî Hareketi lideri Raid Salah, baskını, “gelecekteki büyük işgalin provası” olarak nitelendirdi.


Mescid-i Aksa için son çağrılar

İsrail polisinin Mescid-i Aksa avlusuna yaptığı baskına tepki gösteren 1948 Filistin İslâmî Hareketi lideri Raid Salah, baskını, “gelecekteki büyük işgalin provası” olarak nitelendirdi. 1948 Filistin İslâmî Hareketi lideri Raid Salah, Kudüs’te düzenlediği basın toplantısında, “Cuma günkü baskın, sadece yaralanma ve tutuklamalardan ibaret değildir. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilmesi planlanan Mescid-i Aksa işgalinin bir provasıdır” dedi. Raid Salah, Kudüs’teki kanaat önderleri ve dini liderlerin de katıldığı ortak basın toplantısında, “Kudüs ve Mescid-i Aksa için kader anlarını yaşadıklarını” ifade ederek, “İsrail’in açıkça Müslümanları, Arapları ve Filistinlileri tehdit ettiğini, Mescid-i Aksa’yı bölme planı üzerine çalıştığını” belirtti. İsrail’in daha önce Mescid-i Aksa’nın altına tüneller kazdığı, şimdi ise Mescid-i Aksa’yı bölmeye çalıştığı uyarısında bulunan Salah, “Ya Mescid-i Aksa ile mutlu bir şekilde yaşarız ya da Mescid-i Aksa’nın avlusunu şehitlerimiz doldurur” diye konuştu.


KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Arap Parlamentosu Başkanı Salim ed-Dekbasi de, Kudüs’te son günlerde yaşanan gerilimle ilgili yaptığı açıklamada, “Mescid-i Aksa aşılmaması gereken bir kırmızı çizgidir” dedi. İsrail güvenlik güçlerinin Cuma namazının ardından Mecsid-i Aksa avlusuna girmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Dekbasi, uluslar arası toplum ve kuruluşlara, Kudüs ile Mescid-i Aksa’ya yönelik tecavüzlere son verilmesi için devreye girmeleri çağrısında bulundu. İsrail polisi, Yahudi yerleşimcilerin son günlerde Mescid-i Aksa’ya girme teşebbüsleriyle artan gerilimin ardından Cuma namazı çıkışında Mescid-i Aksa avlusuna baskın yapmış, tepki gösteren Filistinlilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanmıştı. Olayda 4 Filistinli yaralanmıştı.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com