Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


SiGARA UYARISI

MISIRLI âlimler, Hac ibadeti sırasında sigara içmenin haram olduğunu, ancak sigaranın ibadetin sıhhatine halel getirmeyeceğini belirtti.

Mısır Müftüsü Ali Cuma ve Ezher alimleri, Hac mevsiminin başlamasıyla birlikte ‘’Hac sırasında sigara içmenin, bu ibadetin sıhhatini tehlikeye düşürüp düşürmeyeceği’’ konusundaki sorulara cevap verdi. Alimler, sigara içmenin haram ancak Hacca mani olmadığı şeklinde görüş bildirdi. Mısır Müftüsü Ali Cuma, ‘’Hac’da sigara içen kişinin haccı kabul olur, ancak bu ibadetten kazanacağı sevap azalır’’ dedi.

Ezher İslâmî Araştırmalar Akademisi Üyesi Muhammed eş-Şehhat el-Cündi de, Peygamberimizin ‘’Zarar vermek ve zarar görmek yoktur’’ hadis-i şerifini hatırlatarak, sigaranın insanın bedenine ve malına zarar verdiğini dile getirdi. Cündi, sigara içmenin haram olduğunu savunarak, ‘’Hac’da sigara içen kişi, Allah’ın temiz kıldığı ve Müslümanlar için kutsal sayılan topraklarda diğer insanlara eziyet etmiş oluyor’’ diye konuştu. Eski Mısır Müftüsü Abdulhamid el-Atraş ise, Hacca giden kişinin, orada Rabb’inin emirlerine itaat etmede daha titiz davranması gerektiğine işaret ederek, ‘’Bir Müslüman, Hacda sigara içtiğinde daha fazla günah işlemiş olur’’ diye konuştu.



Yeni Asya Gazetesi

emeğinize sağlık


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com