Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mescid-i Nebevî’ye araçla ulaşmak kolaylaşacak




Suudi Arabistan’ın Medine şehrinde yer alan Mescid-i Nebevî’ye ulaşmanın araç parkı için geliştirilen yeni bir proje ile daha da kolaylaşacağı bildirildi.

Halen kullanılan, fakat günün belli zamanlarında aşırı trafik sıkışıklığının yaşandığı otopark için Limah Dizayn Danışmanlık firmasının bütün park alanını kapsayan bir yön bulma sistemi geliştireceği ifade edildi. Şirket kurucusu ve idarî müdürü Jason Lewis, otoparkın özellikle namaz vakitlerinde birkaç dakika içerisinde maksimum kapasiteye ulaştığını ve bunun da ciddî trafik karmaşasına sebebiyet verdiğini söyledi.

Lewis, şu an otopark içerisinde sürücü ve yayalara yol gösteren neredeyse hiçbir sistem olmadığını ve otoparktaki araç, yaya, otobüs ve taksiler için yapılan 50 ulaşım noktasının kafa karışıklığını daha da arttırdığını ifade etti. Yeni kurulacak sistem ile hem sürücüler boş park alanlarını daha çabuk bulacak hem de araçlarına kısa sürede geri dönebilecek.

Yön bulma sisteminde parlak ve net LED ışıklı levhalar kullanılacak. Park alanı tarihî ve dinî doku göz önünde bulundurulacak isimlendirilecek ve renkli bölgelere ayrılacak. Yetkililere göre mescidin altında bulunan 4 bin 400 araçlık otoparkın inşaatı 2013 yılının sonuna doğru tamamlanacak ve bölgeye gelen ziyaretçiler için en önemli araç park alanı olacak.



Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com