Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İSRAiL TANKLARI YİNE GAZZE′DE




İsrail Ordusuna bağlı Kfir Tugayının Gazze′deki El Megazi Mülteci Kampının doğusundaki kırsal alana girdiği bildirildi. Görgü tanıkları, buldozer ve tanklardan oluşan Kfir Tugayının bölgeye girdiğini, insansız hava araçlarının ise keşif uçuşları yaptığını belirtti.


İSRAİL ORDUSU: GAZZE’YE SALDIRI HAZIRLIĞI İÇİNDEYİZ


İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada küçük çaplı operasyonların Gazze′ye yönelik yapılacak yeni saldırı için hazırlık niteliği taşıdığı, ayrıca tarihi verilmeyen yeni Gazze saldırısı için İsrail′in Tze;elim bölgesinde askerî tatbikat yapıldığı ifade edildi.


FİLİSTİN KÖYLERİ İÇİN HAREKETE GEÇİLMELİ

Uluslar arası Af Örgütü, Filistinlilerin köylerinin haritadan silinmemesi için ‘Orta Doğu Dörtlüsü’nün harekete geçmesi gerektiğini bildirdi. Uluslar arası Af Örgütü’nden yapılan yazılı açıklamada, son üç yılda Filistin köylerine yönelik yıkımların üç katına çıktığına dikkat çekilerek, El Halil Tepeleri’ndeki köylerin de tehlike altında olduğuna vurgu yapıldı. 30 yardım, gelişim ve insan hakları kuruluşunun, İsrail hükümetinin El Halil tepelerinde bulunan 13 köyü tahliye ve yıkım planının, yıkım ve yerinden etme oranlarının son üç yılda tavan yaptığı bir sırada gerçekleştiğine dikkat çekilen açıklamada, kuruluşlar, bu durumun Batı Şeria’nın İsrail tarafından kontrol edilen C Bölgesi’nde yaşayan Filistinlilerin geleceğine belirsizlik katacağı konusunda uyarıda bulunduğuna vurgu yapıldı. Kuruluşların, New York’ta toplanan Orta Doğu Dörtlüsü’ne (BM, ABD, Rusya ve AB), olaydan etkilenen toplulukları
ziyaret etme ve olay yerinde gerçekleşen insan hakları ihlallerine değinme çağrısında bulundu. Kuruluşlar, Orta Doğu Dörtlüsü’nün bütün tarafların uluslar arası hukuk uyarınca sahip olduğu yükümlülükleri yerine getirdiğini güvence altına alırken bir yandan da kelimelerin ötesine geçerek Filistinli aileleri evlerinde tutmak için sağlam bir eylem planı ortaya koyması gerektiğini kaydetti. Dörtlü’nün planının, İsrail hükümetine derhal uluslar arası insan haklarını ve insancıl hukuku ihlal eden aynı zamanda C Bölgesi’nden zorla tahliye, zorla yerinden edilme ve yıkıma yol açan politikalarını ve uygulamalarını geri çevirmesi için baskı yapması gerektiğine dikkat çekildi. Yıkım ve evlerinden çıkarılması hedeflenen toplulukların, İsrail hükümetinin araziyi, İsrailli yerleşim alanlarını genişleteceği ve kapalı bir askeri bölge yapmak için kullanacağı bölgelerden seçtiği vurgulandı.

İsrail, Gazze’de yine katliam mı yapacak?

İsraİl Ordusu’na (IDF) bağlı Kfir Tugayı’nın Gazze’deki El-Megazi Mülteci Kampı’nın doğusundaki kırsal alana girdiği bildirildi. Görgü şahitleri, buldozer ve tanklardan oluşan Kfir Tugayı’nın bölgeye girdiğini, insansız hava araçlarının ise keşif uçuşları yaptığını belirtti. Yerel kaynaklar, İsrail zodyaklarının Gazze şeridinin kuzeyindeki balıkçı teknelerine ateş açtığını ancak saldırılarda yaralanan olmadığını kaydetti. Öte yandan İsrail Ordusu tarafından yapılan açıklamada küçük çaplı operasyonların Gazze’ye yönelik yapılacak yeni saldırı için hazırlık niteliği taşıdığı ayrıca tarihi verilmeyen yeni Gazze saldırısı için İsrail’in Tze’elim bölgesinde askeri tatbikat yapıldığı ifade edildi. Kfir Tugayı, 2008’de İsrail Ordusu’nun Gazze’ye yönelik başlattığı ve binden fazla sivilin hayatını kaybettiği Dökme Kurşun operasyonunda görev almıştı.



BATI ŞERİA’DA İŞGAL SÜRÜYOR

İsraİl yönetimi, Beytüllahim’de 300 yeni yerleşim birimi inşa etmek için kazı çalışmalarına başladı. Hafriyatına başlanan arazilerin, daha önce İsrail ordusu tarafından askeri kamp olarak kullanılan 300 dönümlük alanın da içinde olduğu 500 dönümü kapsadığı bildirildi. Beytüllahim Yerleşim Birimi ve Ayrım Duvarı Mücadele Komitesi üyesi Ahmed Salah, yeni yerleşim birimi inşa etme kararının İsrail hükümeti tarafından Batı Şeria’da bulunan 40 askeri kampın yerleşim birimine dönüştürülmesi çerçevesinde alındığını belirtti. Öte yandan Kalkilya’nın yakınındaki Azzun ve Selman şehirlerinde kurulan Oranit yerleşim biriminde yeni binalar inşa ediliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Filistinli uzman Abdulhadi Hanç, İsrail’in yerleşim birimleri içinde yeni bina inşa etmeye izin verdiğini, Batı Şeria’da yerleşim biriminin iki çeşit olduğunu, bir kısmının medya kuruluşları aracılığıyla açıklandığını diğer kısmının gizlendiğini ifade etti. Hanç, medyada açıklanmayan yeni bina inşasının tehlikeli olduğunu, geniş alana yayılan inşaat sayısının arttığını ve Filistin halkının bu konuda İsrail mahkemelerine itiraz sunma hakkından men edildiğini kaydetti. Filistin İstatistik Kurumu’na göre Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te bulunan 144 yerleşim biriminde yaklaşık yarım milyon Yahudi yerleşimci ikamet ediyor.


Yeni Asya Gazetsi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com