Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Paris’te “İslâmın kalbine yolculuk”





DÜNYANIN en önemli müzelerinden birisi olan Louvre Müzesi’nin İslâm sanatlarıyla ilgili genişletilmiş galerisi kapılarını yarın ziyaretçilere açıyor.

Louvre’da ‘İslâmın kalbine yolculuk’ var
DÜNYANIN en önemli müzelerinden birisi olan Louvre Müzesi’nin İslâm sanatlarıyla ilgili genişletilmiş galerisi kapılarını yarın ziyaretçilere açıyor.


Resmî açılışı Salı günü Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından yapılan yeni galerinin tanıtımı için bir basın turu da düzenlendi. Yaklaşık 100 milyon avroya malolan yeni galeride, depolarda koleksiyonda bekleyen eserlerle birlikte 18 bin paha biçilemez parça bulunuyor. Yeni galerinin tanıtımı, ‘’İslâm’ın kalbine bir yolculuk’’ şeklinde yapılırken, müzedeki yeni bölümün, ‘’Kültürlerarası diyaloğun kavşağı’’ olmayı hedeflediği bildirildi. Tabiî ışıklandırma kullanılan ve 2 bin 800 metrekare alanı kapsayan galeri, 8’inci ve 19’uncu yüzyıllar arası, İspanya’dan Hindistan’a kadar olan coğrafyayı içeren, aralarında Osmanlı eserlerinin de bulunduğu binlerce orijinal parçadan oluşuyor. Fas, Kuveyt, Umman ve Azerbaycan devletlerinin maddî olarak desteklediği İslâm Sanatları galerisine birçok ülke ve kuruluştan eser bağışlandı.


Yeni Asya Gazetesi

Bu aslında islama gösterilen saygıdan değil, oradan gelecek tanıtım paralarından kaanacaklarından dolayı düzenlenmiş bir etkinlik..

zira daha bir hafta önce Fransa'da, sözde peygamberimize ait olduğu iddia edilen karikatürler yayınlandı ve buna tepki verilmedi yetkililer tarafından.. Neymiş efendim "Düşünce ve basın özgürlüğü kapsamında"imiş.

saygıdan cok ticaret


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com