Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Şimdi de karikatür tahriki

İSLÂM peygamberi Hz. Muhammed’e (asm) hakaret içeren filme dünya çapında tepkiler sürerken, Hz. Muhammed’in karikatürünü basan Fransız mizah dergisinin internet sitesi çökertildi.

Fransa’da ‘’Charlie Hebdo’’ isimli haftalık mizah dergisinin dün yayınlanan sayısında Hz. Muhammed’in (asm) karikatürüne yer vermesi tepkilere yol açtı. Dergi, gazete bayilerinde sabah erken saatlerde tükenirken, gazete satıcıları dergiyi sabahtan beri çok fazla soran olduğunu söylediler. Derginin internet sitesinin ‘’hack’’lendiği ileri sürülürken, gece geç saatlerden itibaren derginin sitesine ulaşılamıyor. Dergi yönetimi sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığını açıkladı.

Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault karikatürlerin yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, söz konusu karikatürleri ‘’aşırı’’ bulduğunu ve onaylamadığını söylemişti. Başbakanlık’tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, ‘’mevcut konjonktür içinde başbakan bu tür aşırılıkları onaylamıyor ve herkesi sorumlu olmaya davet ediyor’’ ifadesi kullanıldı. Fransa Yahudi Kurumları Temsil Heyeti (CRIF) Başkanı Richard Prasquier de bu tür karikatürleri ‘’onaylamadığı’’nın altını çizen Prasquier, hakaret muhtevalı bir film dolayısıyla yaşanılan süreçte böyle bir yayının ‘’sorumsuzluk’’ olduğunu söyledi. ‘’Charlie Hebdo’’ adlı dergi, 2006 yılında da Hz. Muhammed’in (asm) karikatürlerini basmış ve kitlesel protesto gösterilerine sebep olmuştu.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com