Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kara filme Rus yasağı





İslama ve Peygamberimize (asm) ağır hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filmin yasaklanması için Rusya Soruşturma Komisyonu harekete geçti. Sözcü Marina Gridneva, “Rusya Soruşturma Komisyonu bu filmin aşırılıkçı ilan edilmesi ve Rusya’da internet ortamında erişiminin durdurulması için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor” dedi.

Rusya da nefret filmini yasaklıyor

İslam dinine ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (asm) ağır hakaret içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı filmin yasaklanması için Rusya Soruşturma Komisyonu harekete geçti. Sözcü Marina Gridneva, Interfax’a konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Rusya Soruşturma Komisyonu bu filmin aşırılıkçı ilan edilmesi ve Rusya’da internet ortamında erişiminin durdurulması için mahkemeye başvurmaya hazırlanıyor” dedi.

İnananların dinî duygularına hakaret ettiği ve etnik topluluklar arası nefret duygularını kışkırttığı gerekçesi ile inceleme yapıldığını kaydeden yetkili, “Yargılama başlamadan önce mahkeme Rusya başsavcılığının talebi üzerine bu filmin yayınlanmasını önleyecek bir ön karar alır. Konu Federal İletişim, Basın Yayın ve Bilgilendirme Servisi’ne iletilir” şeklinde konuştu. Rusya Başsavcı Yardımcısı Viktor Grin de internet sağlayıcılarını filmin online versiyonunun yayınına izin vermemeleri konusunda uyardı. Gridneva yasak kapsamının Rusya’nın bütün bölgelerini kapsayacağını da söyledi.


Yeni Asya Gazetesi

Zamanında müslümanlara o kadar eza ve cefa yapan ruslardan beklenmiceke bi hareket doğrusu... helal olsun mu demeliyiz ki... neyse neyse güzel hareket... inşallah yasaklanır...


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com