Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Allah Yolunda Hizmet Edenler


Ey şeref-i İman ile müşerref olan ehl-i İman,
Bu haftaki hutbemiz ALLAH YOLUNDA HİZMET EDENLER hakkındadır.
Allahü Zül-Celal, insanoğlunu en şerefli varlık olarak yaratmış, ona akıl nimetini bahşetmiş ve Peygamberleri vasıtası ile Hak yolu ona göstermiştir. Bütün peygamberler insanoğluna hakkı öğretmek ve onu dünya ve ahirette saadet ve selamete kavuşturmak vazifesi ile gönderilmişler ve bu uğurda pek çetin meşakkatlere sabır göstererek bu vazifelerini yerine getirmişlerdir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), Allah yolunda hiç kimsenin karşılaşmadığı sıkıntılarla karşılaşmış, pek çok eziyetler çekmiştir. Sahabe-i Kiram Hazerâtı, gerek Peygamberimiz zamanında gerek Hulefâ-i Râşidîn döneminde Allah yolunda pek büyük hizmetler yapmışlardır. Daha sonra gelen İslam büyükleri ve müslümanlar da insanlığın İslamiyet’le şereflenmesi ve kurtuluşu için büyük gayretler göstermişler; bu uğurda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak milyonlarca insanın hidayetine vesile olmuşlardır.

Allah yolunda yapılan bu hizmetlerin Allah ve Rasülü indindeki kıymeti çok büyüktür. Cenab-ı Hak bir çok ayet-i kerimede Allah yolunda gayret edilmesini ve bu uğurda sebat gösterilmesini tavsiye buyurmuş; bunun karşılığında da hem dünyada hem de ahirette bir çok nimetler va’detmiştir. Ebû Hureyre (r.a.) Hazretlerinin rivayet ettiği bir hadis-i şerifte: “Allah-ü Teala kendi yolunda hizmet eden kimseye, “onu sadece benim yolumda hizmet, bana iman, benim rasüllerimi tasdik yola çıkarmıştır” buyurarak kefil olur.”[1] buyurulmaktadır.

Muhterem Mü’minler,

Cenab-ı Hak, Bakara Suresi’nin 154. ayet-i kerimesinde “Allah yolunda ruhunu teslim edenlere ölüler demeyiniz. Bil-akis onlar hayattadırlar ancak siz farkında değilsiniz” buyurmaktadır. Bu ayet-i Celile’nin tefsirinde şu ifadelere yer verilmektedir: “Sakın böyle Allah yolunda şehid olanlara ölüdürler demeyiniz, onları hakikaten ölmüş zannetmeyiniz. Hayır onlar ölü değil, diridirler. Velâkin siz duymazsınız, onların hayatlarını hissetmezsiniz, o hayat bu dünyadaki zahiri hislerle hissedilecek bir hayat değildir.” Bir hadis-i şerifte ise “Mü’min iki cihanda da hayattadır”[2] buyurulmaktadır. Yine başka bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.v.) “Mü’minler ölmezler. Belki dâr-ı dünyadan dâr-ı âhirete intikal ederler”[3] buyurmaktadır. Ebu’l Fâruk Silistrevî Hz.leri bu hususta “Evlatlarım, Ariflerin ölümü gafillerin gözünden kaybolmaktan ibarettir” buyurmuşlardır.

Hal böyle olunca, Allah yolunda çok büyük hizmetler etmiş, yüzbinlerin irşad ve hidayetine vesile olmuş, milyonlarca insanın dinini, kitabını öğrenmesine sebep olmuş Allah dostları ve onların vârislerinin hakkında ölü denilebilir mi? Elbette denilemez. Onların vefatı şüphesiz bizlerin gözlerinden kaybolmaktan ibarettir. Onlar her zaman hayat-ı maneviyye ile haydırlar.

Şuurlu Mü’minlere düşen Allah yolunda, Rasülullahımızın ve Allah Dostlarının izinden ayrılmadan son nefesimize kadar, hatta son nefes dahil, her bir nefeste hizmet etmeye çalışmak ve Cenab-ı Hakk’a bizleri onların yolundan ayırmaması ve şefaatlerine mazhar kılması için çok dua etmektir.
(Mollacami net // ücharfbeşnokta)
[1]Sahih-i Müslim, İmare, 103
[2] Mektuplar Risalesi, Sayfa 109
[3] Mektuplar Risalesi, Sayfa 109

Hocam bana sıgara ıcın destek versenıse :)))

Cenab-ı Hak Feyyazı mutlak ve Rabbül Felak Hazretleri bizleri yolundan ve dostlarının izinden, şefeatinden istikametten ayırmasın!
Cenab-ı Hak cümlemizi takva sahibi, şuurlu olarak son nefesimize kadar Allah rızası için hizmet etmeyi nasib eylesin!

Allah (c.c.) razı olsun hocam..

Sigara hakkında bir bölüm
Arama reyonundan arayabilirsiniz. :;-):

Kaşif kardeşim
O güzel dualarımız için hudutsuz Amin...

hocam ben telkin bekliyorum sigaranin maddi ve manevii adiliklerini bilmek istemiyorum cunku biliyorum :)

Mevla razı olsun,hizmet eden kullardan olmayı cümle kardeşlerle birlikde bizlere de nasip eylesin.


Hutbe ve Vaazlar

MollaCami.Com