Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İsrail, ‘Utanç Duvarı’nı örmeye devam ediyor




İsrail yönetimi, Kudüs’ün etrafını duvarlarla örmeye devam ediyor. İsrail yönetiminin, Kudüs’ü diğer Filistin topraklarından koparmak ve Filistin halkının Mescidi Aksa’ya gelmesini engellemek için inşa ettiği duvarın Şufat Mülteci Kampı bölümündeki çalışmalarını tamamlamak üzere olduğu bildirildi.

Ayırma duvarının Şufat Mülteci Kampı bölümündeki çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanıp, bölgenin Kudüs’ün merkeziyle bağlantısının tamamen kesileceği belirtildi. Mahalli yetkililer, İsrail yönetiminin duvarı tamamlamasıyla Kudüs’ün doğu ve kuzey kesimiyle bağlantısının tamamen kesileceğini söyledi. Bittiğinde toplam 708 kilometreye ulaşacak olan duvar Filistin halkını dünyadan tamamen izole ederken, duvarın arkasında her adımda bir dram ortaya çıkıyor.

Çevresinde yaşayan insanların gündelik hayatını tamamen felç eden duvar, bazı aileleri ikiye bölmüş durumda. Kiminin evi duvarın bir tarafında, ekip diktiği toprakları ise duvarın diğer tarafında kalıyor. Bu insanlara, duvar arkasında ekim yaptığı topraklara yılda toplam iki kere, birer gün giriş izni veriliyor.


YÜZDE 85â€™İ FİLİSTİN BÖLGESİNDE

DuvarIn hemen yanından geçtiği yerleşim birimlerinde yaşayan insanların evlerini terk ederek bölgeden ayrılması dolayısıyla El-Cib ve El-Kudeyra kasabaları birer hayalet şehri andırıyor. Evlerin kırık camlarından dışarı uçuşan perdeler, kilitli dükkânlar, ibadete kapanmış camiler, bölgede uzun zaman önce oldukça hareketli bir hayatın olduğuna dair işaretler veriyor. Şimdilerde ise duvar boyunca kilometrelerce yapılan bir yolculukta, birkaç başı boş hayvan dışında hiçbir canlı izine rastlanmıyor.

Filistin halkını izole eden duvarın boyu 8 ila 12 metre arasında değişiyor. Duvarın yüzde 85’lik kısmı tamamen Filistin bölgesi sayılan Batı Şeria’da yükseliyor. Berlin Duvarı’ndan 15 kat daha uzun olacak duvarın son tuğlasının konacağı tarih henüz belli değil.


Yeni Asya Gazetesi

:((((((


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com