Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hz.isa (a.s.)’ın bir mucizesi: Yarasa

İsa aleyhisselam kavmine “Ben size Rabbinizden(peygamberliğimin alâmeti olan) bir ayet ile geldim: Ben size çamurdan kuş biçimi gibi bir mahluk yaparım da içine üflerim, Allah’ın izni ile derhal kuş olur… (Ali İmran surasi, ayet 49) buyurdu ve bir yarasa yaptı. Üfleyince yarasa Allah’ın izni ile uçtu.
Yahudiler Hz. İsa’nın bu mucizesini de gördükleri halde inanmadılar ve “bu bir sihirdir” dediler.
İsa aleyhisselam yarasayı tercih etti. Çünkü o diğer yaratılmışlardan daha acayip daha farklıdır:Yarasalar kan ve etten ibarettir . Kanatlarını çırparak uçan yeğâne memelidir. Kuşlar gibi tüyü yoktur. Gövdesi çok ince tüylerle kaplıdır. Ayrıca kuşlar gibi yumurtlamaz; doğurur ve yavrusunu memesinden süt ile besler. Gündüz ışığında ve gecenin karanlığında görmez.
Güneş battıktan sonraki ve güneş doğmadan önceki saatlerde görür. İnsan gibi güler, kadın gibi hayız olur.
Zannedildiği gibi pis hayvanlar değildir. Her sabah ve avlandıktan sonra kediler gibi yalanarak kendilerini temizlerler. Buzdolabında bile hayatlarını devam ettirebilirler. Laboratuarlardaki buzdolaplarında uyuyan yarasalar üzerinde yapılan çalışmalar kalp ve dolaşım hastalıkları ile kadın hastalıklarına ışık tutmaktadır.
Gündüzleri karanlık yerlerde, arka ayaklarının çengelleriyle baş aşağı sarkarak dinlenirler. Gece avlanmaya çıkarlar, çoğu böcekçildir. Bazısı da meyve ve çiçek özü ile beslenir.
Arı kuşu kadar minik yarasalar olduğu gibi kanatları açıldığında 1,5 metre eninde olanlarıda vardır. Sıcak bölgedekilerin boyları daha büyüktür. Mağaralar, ağaç kovukları veya harabelere tünerler.
Yarasa ses titreşimi (ultrasonik titreşimler ) ile cisimlerin şekil ve uzaklıklarını, hareketli veya sabit olduklarını tespit ederek hem yönünü bulur hem de avını tespit eder.
Yarasalar 200,000 frekanslı sesleri duyabildikleri halde insanlar, frekansı azami 20,000 olan frekansları ses olarak duyar.

Kaynak: Fazilet takvimi arka sayfa.

[ATTACH=CONFIG]135[/ATTACH]


Serbest Kürsü

MollaCami.Com