Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bir Engellinin Azmi

Bir Engellinin Azmi

Muhammed UZUN

Engel nedir? Engel bir yolun kesilmiş halidir o yola nasıl devam ederiz? Şöyle bir düşündüğümüzde çalışarak belki de zorlanarak o yolu açmak için öncellikle istemen lazım istemeyince ve çalışmayınca hiçbir şey olmaz. Örneğin canımız süt çekti o sütü nasıl elde edebiliriz. Tabiki çalışarak. Çalışmayınca insan istediği bir şeyi elde edemez. İşte mutluluğun yolu başarıdan geçer. Başarı, azim, istek olmayınca mutluluk olmaz.



Size bir öykü anlatacağım. Bu öykü hem ibret verici hem öğüt vericidir. Zamanın birinde iki kardeş varmış. Bu iki kardeş bir kömür ocağında çalışıyorlarmış. Bir gün bir kömür yığınının altında kalmışlar. Kardeşlerden biri ölmüş birinin ise ayağı kırılmış. Bu kardeşin ailesi ümidini kesmemiş. Doktorlar ayağını keseceklerini söyleyince ailesi izin vermemiş ve çocuk kendi haline çalışmış azmetmiş ve mutluluğa ulaşmış. Bu çocuk dünyanın en hızlı koşan atletidir.

İşte burada da görüldüğü gibi çalışmaktan başka yolun olmadığını görüyoruz. Mutluluğa ulaşmak için daima çalışmak gerekiyor. Diyelim ki bir işe başladık o iş bize ilk başta zor gelebilir. O işi anlamak için de işin içine girmek lazım. Buda böyledir. İşte ben bu işi yapamam edemem derseniz. Zaten o iş olmaz. Bunu yapmak için de kendine güvenmen lazım ben bunu ederim yaparım dersen zor bir iş sana kolay gelecektir. Başarmanın yarısı inanmaktır. İnanırsan başarı zorda olsa gelir ve biz diyoruz ki;

DURMAK YOK YOLA DEVAM
Eğer durursak biz kaybederiz.

Muhammed UZUN

paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..


paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun..

TEŞEKKÜRLER...
ALLAH RAZI OLSUN...

Kesinlikle haklısın. Allah razı olsun.


Kesinlikle haklısın. Allah razı olsun.

paylaşım için teşekkürler.


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com