Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İnançlar Yasaklanamaz





Müslüman ve Yahudilerin inançlarının bir parçası olarak belli şartları taşıması kaydıyla sünnetin serbest olmasını isteyen Alman Etik Konseyi, Sünnet sadece Müslüman ve Yahudilerin değil Almanya’nın gerçekliğidir.


Almanya Etik Konseyi sünnet yasağına karşı


Müslüman ve Yahudilerin inançlarının bir parçası olarak belli şartları taşıması kaydıyla sünnetin serbest olmasını isteyen Alman Etik Konseyi, Sünnet sadece Müslüman ve Yahudilerin değil Almanya’nın gerçekliğidir. Çözüm Anayasa Mahkemesi’nde değil halkın temsilcisi olan Parlamento’dadır” açıklamasında bulundu. Almanya’da Federal Parlamento ve Başbakanlığa danışmanlık hizmeti veren Alman Etik Konseyi sünnetin serbest olmasını istedi. Sünnet özel gündemiyle toplanan Etik Konseyi acının en aza indirilerek, hijyenik ortamda uzmanlarca gerçekleştirilecek sünnetin yasaklanmaması gerektiğini açıkladı.

Konsey ayrıca Müslüman, Yahudi ve doktorlardan oluşacak bir heyetin sünnet ile ilgili genel prensipleri belirlemeleri görüşünü benimsedi. Etik Konseyi’nin ilk Müslüman üyesi olan Dr. İlhan İlkılıç yaptığı sunumda Müslümanlarda sünnetin dine ait olmanın yanında kişisel olarak da Allah’a yakınlaştırdığı hissinin olduğunu, Almanya’da ise Müslümanlar için kimlik anlamına geldiğini söyledi.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com