Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


“Hesaba çekilmeden önce kendinizi hesaba çekiniz”





Bu hafta tanıtacağım program biraz farklı…


Android Cep telefonları için hazırlanan “amel defteri uygulaması”nda, kullanıcıya “Bugün Allah rızası için ne yaptın”
sorusu yöneltiliyor.

Kullanıcı günlük ibadetlerin yüzde kaçını yaptığını da buradan öğrenebiliyor. Bu program ile kendinizi takip edecek, kulluk vazifenizden yaptıklarınızı yeşil, yapmadıklarınızı kırmızı olarak işaretleyebileceksiniz. Bir süre kullandıktan sonra amel defterinizde kırmızı renk görmek istemeyeceksiniz.

Böylece kulluk vazifenizi daha düzenli ve eksiksiz yapacaksınız… Programın ismi “Amel Defteri”. Bu isim tartışılır, fakat program fonksiyonel olması yönüyle kullanışlı..

Proje yetkilisi Melih Kaşlı, “Ezan vakit hatırlatıcısı, İslâmî kütüphane, online hatim paylaşımı, kıble yönü, yakın cami bulucu, Kâbe canlı” gibi bölümlerin bulunduğunu, ancak diğer uygulamalardan farklı olarak “amel defteri” uygulamasının da yer aldığını söyledi.

Amel defteri programı, “İki günü eşit olan zarardadır” Hadis-i Şerif’inden yola çıkarak hazırladıklarını ifade eden proje yetkilisi, uygulamayla kişinin kendini hesaba çekebileceğini savunuyor.

Program;

l Günlük ve aylık ezan vakitleri (diyanet ve diğer 7 farklı otoriteye göre)

l Kılınan namazı (farzı, sünneti ve tesbihatı ile) işaretleyebilme

l Nafile namaz kılma, Kur’ân, meal ve tefsir okuma takibi

l Özel amel tanımlama (6 adet tanımlayıp takip edebilirsiniz)

l Yıllık bazda amel defteri (kılınan namazların, okunan Kur’ân’ın, evrad ve ezkarın takibi)

l Aylık bazda detaylı amel defteri

l Kullanıcı dostu arayüz ve temalar, gibi özelliklere sahip.

Uygulamada, soruların da alarm zamanının da kullanıcı tarafından değiştirilebildiğini vurgulayan Kaşlı, “Kullanıcıdan, ‘Namazlarımı beş vakit tam kıldım, Kur’ân okudum, oruç tuttum, gece namazı kıldım, nafile namazı kıldım, kurban kestim, zekât verdim, sadaka verdim, annemi babamı ziyaret ettim, annemi babamı aradım, yalan söylemedim, gıybet etmedim, hasta ziyareti yaptım, bir yetimi doyurdum, bir fakire yardım ettim, akraba ziyareti yaptım, evrad okudum” sorularına cevap vermesi isteniyor” dedi.

İndirme linki, isterseniz kararı siz verin: http://pit.vg/ameldefteri


Yeni Asya Gazetesi


Bilim Haberleri

MollaCami.Com