Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


3 yaşındaki çocuklarıyla 2 ayda 11 ülke gezdiler

HOLLANDA’DAN bisikletle yola çıkan ve 3 yaşındaki çocuklarıyla 2 ayda 11 ülkeyi ziyaret eden Sarıhan çifti, Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı.

Almanya, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan güzergâhını takip eden İnci ve Soner Sarıhan çifti, 3 yaşındaki oğulları Tibet Çağrı’yla iki ay süren yolculuğunun son durağı olan Türkiye’ye geldi.

Kapıkule Sınır Kapısı’nı geçtikten sonra açıklama yapan Soner Sarıhan, Bursa’nın İznik ilçesinde sosyal bilgiler öğretmenliği yaptığını, 3 yaşındaki oğulları Tibet ve eşi İnci Saruhan ile çıktıkları bisiklet turunda pek çok ülkeyi gezme ve tanıma fırsatı bulduklarını belirtti. Bisikletle tabiat şartlarına açık bir şekilde yolculuk yapmanın zor olduğunu anlatan Sarıhan, şunları söyledi:

‘’Yollarda pek çok şeyle karşılaşılıyor. Biz yolculuğumuzun zorluklarını değil zevklerini anlatma taraftarıyız. Dün dokuz kere lastiğimiz patladı, ancak buna hayatın getirdikleri olarak bakıyoruz. Çocukların duyularını açan tek araç doğadır. Hiçbir oyuncak doğanın çocuklara verdiğini veremez. 3-4 yaşındaki bir çocuğun en çok eğlenebileceği ortam doğal ortamdır.

Bir nehrin kenarı, bir ağacın altı. Çocukları eve kapatmamak, dört duvar arasında büyütmemek gerekiyor. Tibet Çınar sadece akşamları ve öğle uykusunda bisikletin arkasındaki römorkunda kapalı kaldı. Dışarda vakit geçirme açısından bir rekorda kırmış olabilir. Bu durumun Tibet Çınar’ın gelişimi açısından çok sağlıklı olduğunu düşünüyoruz’’


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com