Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Esad güçleri BM komutanına ateş açtı

Esad güçleri BM komutanına ateş açtı



Suriye askerleri, BM Gözlemci Komutanı General Babacar Gaye'yi taşıyan konvoya tankla ateş açtı.


AA
NEW YORK - Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye askerlerinin Birleşmiş Milletler Gözlemci Komutanı General Babacar Gaye'yi taşıyan konvoya ateş açtıklarını duyurdu.

Ban, General Gaye'nin de içinde bulunduğu konvoya Suriye rejimine ait bir tank tarafından ateş açıldığını ancak General Gaye ve beraberindekilerin şans eseri bu saldırıdan yara almadan kurtulduğunu açıkladığı konuşmasında, ''Bugüne kadar Suriye devleti güçleri BM'ye ait bir düzine aracı imha etti'' dedi.

Ban'ın saldırıyı bizzat duyurması, nüfusu geçtiğimiz hafta 300'den 150'ye indirilen BM gözlemci ekibinin yakın zamanda tamamının Suriye'den çekilebileceği ihtimalini artırıyor.

Genel Sekreter Ban, Suriye rejiminin BM şartlarına uymadığı ve her tür ağır silahı muhalifler ve milisler üzerinde kullandığı konusundaki endişelerini, şu sözlerle ifade etti:

''Bu çok önemli, tekrar söylüyorum, Suriye Hükümeti tam olarak BM ile işbirliği yapmalı ve şiddetin derecesini düşürmelidir. Rejimin askeri uçak ve helikopterler de dahil her türlü ağır silah ve mühimmat kullandığı konusun da derin endişeler taşıyoruz. Bu beklenilmeyen bir durumdur, her gün yüzden fazla insan öldürülüyor.''

Ban, Ortadoğu'da çıkması muhtemel bir savaş konusunda da uyarıda bulunarak, ''Mezhepsel bir sivil savaş, Suriye'nin Türkiye, Irak, Lübnan, Ürdün ve İsrail gibi komşularını da da vahim bir tehlikeye atabilir. 2 milyon civarında bir kitle bu şiddetten etkilenmiştir. Daha fazla savaş bir çare değildir'' dedi.


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com