Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İSLÂM MERKEZİNİN İMAMI BEHLÜL: ABD’de İslamofobi hâlâ canlı duruyor






ABD’nin Tennessee eyaletinde geçen hafta Federal Mahkeme’nin kararıyla tekrar ibadete açılan “Murfeesboro İslâm Merkezi” adlı ibadethanenin imamı Şeyh Üsame Behlül, “ABD’de İslamofobi hâlâ canlı bir şekilde karşımızda duruyor” dedi.

ABD’de İslâmofobi hâlâ canlı

ABD′nin Tennessee eyaletinde geçen hafta Federal Mahkeme’nin kararıyla tekrar ibadete açılan ‘’Murfeesboro İslam Merkezi’’ adlı ibadethanenin imamı Şeyh Üsame Behlül, ‘’ABD’de İslamofobi hala canlı bir şekilde karşımızda duruyor’’ dedi.

‘’Tennessee’’ gibi Amerika’nın kozmopolit olmayan bir eyaletinde Müslüman olmanın, bazı zorlukları beraberinde getirdiğini dile getiren Behlül, aslında resmi kurumlar ile doğrudan bir sorun yaşamadıklarını ancak İslâm’ı tanımayan ve bazı politik çalışmaların da içinde yer alan grupların ön yargılarından dolayı, bölgede birtakım yanlış anlamalara maruz kalabildiklerini söyledi. ‘’Siyasî bir hareket ile ilişkisi olan bazı Amerikalıların hakkımızda yaydığı eleştirilere maruz kaldık.

Ve maalesef bununla birlikte Amerika geneline yayılan İslâm karşıtı bir hareketi karşımızda bulduk’’ diyen Behlül, Amerika’da Müslümanlara karşı 11 Eylül olaylarıyla birlikte gelişen eleştirel bakış açısının özellikle iç bölgelerde hala devam ettiğini kaydetti. Rutherford Belediyesi’ne bağlı İslam Merkezi, 2010 yılında alınan bir karar üzerine geçen haftaya kadar kapalı kalmıştı.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com