Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


LYS’de MF puan türü birincisi Yamanlar’dan




İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları öğrencisi Halil Samet Çıldır, LYS’de önemli bir başarının altına imza attı.

Yerleştirme puanlarına göre MF-1 ve MF-4 türlerinde Türkiye birincisi olan Çıldır, sınav puanına göre MF-1, MF-2, MF3 ve MF-4 türlerinde ikinci oldu. Şampiyonluk sevincini okulunda öğretmenleri ve yöneticilerle kutlayan Çıldır, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Hedefinin Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği olduğunu kaydeden Halil Samet Çıldır, “Hayırlısı olur inşallah.

İlkokuldan beri bu bölümü istiyordum. Başta ODTÜ ve İTÜ aklımdan geçiyordu, ama Boğaziçi’nde karar kıldım. Tek tercih yapacağım” diye konuştu. Üniversiteye hazırlanacak olanlara da, “Çok aşırı çalışmak yerine, verimli çalışmak daha önemli. Dersleri derste dinleyip anlamaya çalışın. Bir de gece çalışmaktan ziyade, sabah erken kalkıp çalışmak daha verimli oluyor.” tavsiyesinde bulundu.

Ev hanımı olan annesi Gülsüm Çıldır da oğlunun başarısını kutladı. Oldukça sevinçli olan anne Çıldır, “Buna yakın bir sonuç bekliyordum, ama bunu duyunca çok daha fazla sevindik. İlkokuldan bu yana başarılı bir öğrenciydi. Çalışması gerektiği yerde hep çalıştı. Allah ondan razı olsun. Bize bu mutluluğu yaşattığı için çok teşekkür ediyorum” diyerek duygularını ifade etti.

Baba Muzaffer Çıldır ise oğluyla gurur duyduğunu belirterek, “İyi bir sonuç geleceğinden hemen hemen emindik. Çok gururluyuz, hayırlı olur inşallah” şeklinde konuştu. Bu arada Özel Yamanlar Koleji’nin ilk 10’da üç öğrencisinin 16 derecesi, ilk 100’de ise 15 öğrencisinin 96 derecesi bulunduğu belirtildi.


İstanbul / Yeni Asya

vayyy be tek tercih yapıcakmış (: Helal olsun ne diyelim...

Hayırlı olur inşaAllah


Egitim Haberleri

MollaCami.Com