Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


YEDİKITA TARİH ve KÜLTÜR DERGİSİ TEMMUZ 2012, 47. SAYI



YEDİKITA
TARİH ve KÜLTÜR DERGİSİ
TEMMUZ 2012, 47. SAYI

“Geçmişe bakarak geleceği görmek için…”

Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi bu ay, 315 yıl Osmanlı hakimiyetinde kalan Cezayir’de Barbaros Hayreddin Paşa’nın bir kitabesini gündeme getiriyor. Barbaros’un babasının ismi, kardeşlerinin adedi gibi tarihi değiştiren bilgilerin yer aldığı kitabenin önemi, kitabenin camisi ve Cezayir’de yer alan osmanlı eserleri de makalede anlatılıyor.
“Yitik Hazinenin Peşinde: Ahmed Vahid Bey ve Lügati” başlığıyla yayınlanan makale de edebiyat ve tarihimizde pek bilinmeyen bir ismi ve eserini gündeme getiriyor. Makalede, Redhouse’un lügatinden sonra ilk İngilizce-Türkçe sözlük olan Ahmed Vahid Bey’in lügatinin hikâyesi anlatılıyor.
Yedikıta’nın temmuz sayısında tarihçi Ömer Faruk Yılmaz’ın Osmanlı Devleti’nin altı buçuk asır ayakta kalmasının, topluluklara ve devletlere hükmetmesinin sırlarını anlattığı makalesi de dikkat çekiyor.
Osmanlı’nın son devrine kadar devam eden Lalalık müessesesi ve bir cihan devletini idare edecek şehzadelerin idaresine hazırlanmasının anlatıldığı, Prof. Dr. Kenan Ziya Taşâ€™ın makalesi ve Avrupa’nın kaderini tayin eden, Batı Avrupa’nın en büyük gücüne karşı Müslümanların Puvatya mücadelesi de okuyucuları sürükleyecek akıcı üslubuyla dergide yer alıyor.
Derginin bu sayısında Bir Zamanlar Antep hediye ediliyor.
Birbirinden orijinal makalelerin yayınlandığı Aylık Tarih ve Kültür Dergisi Yedikıta, seçkin bayii ve kitap evlerinde...

YEDİKITA Tarih ve Kültür Dergisi
Abonelik: (0212) 6577735
(0212) 6578800 – 157
[email]bilgi@yedikita.com.tr[/email]
Yedikıta Dergisi - Aylık Tarih ve Kültür Dergisi - Aylık Tarih, İlim ve Kültür Dergisi

emeğinize sağlık.beğeniyle takip ettiğimiz bir dergimiz...........


Süreli Yayınlar

MollaCami.Com