Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bergen Camii Ramazan’a hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile New Jersey’nin Cliffside Park şehrinde bölgedeki Türk vatandaşların satın aldığı Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi’nde üçüncü etap inşaa ve tamirat işleri tamamlandı.

Bergen Camii Ramazan’a hazırlanıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile New Jersey’nin Cliffside Park şehrinde bölgedeki Türk vatandaşların satın aldığı Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi’nde üçüncü etap inşaa ve tamirat işleri tamamlandı.

Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi, bölgede yaşayan Türk Toplumunun dini, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamak üzere Din Hizmetleri Ataşeliği bünyesinde kurulmuş olan Amerika Türk Diyanet Vakfı (TARF)’ın Bergen Şubesi marifetiyle 12 Temmuz 2011 tarihinde 800 bin dolar ödenerek satın alınmıştı. Her katı yaklaşık 300 metrekareden oluşan üç katlı bina için 28 Şubat 2011 tarihinde belediyeden cami ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere izin alınmasının ardından binanın camiye uygun hale getirilmesi için inşaat ve düzenleme çalışmaları başlamıştı. 2012 Ocak ayının başında başlanan giriş bölümü, abdesthane, özürlü ve genel tuvaletler, cenaze odası, mutfak, ofis kısımları Mayıs ayı sonu itibariyle tamamlandı. Türk toplumunun ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile yürütülen faaliyetlerde son etap olarak bahçe ve sınıf düzenlemeleri ile günlük bazı ihtiyaçların giderilmesi planlanıyor. Ocak-Mayıs 2012 döneminde 75 bin dolar bağış toplayan cami yönetimi, pek çok masrafı da gönüllülerin yardım ve hibesi ile giderdi. Ramazan ayında verilecek iftarlarda kullanılacak masa ve sandelyeler, televizyon ve ayakkabılık hayırseverler tarafından camiye bağışlanırken, tamiratın devam ettiği süre zarfında Türk devlet yetkilileri tarafından da ziyaret edilen bina büyük beğeni topladı.
800 bin dolara satın alınmıştı

Amerika Türk Diyanet Vakfı (TARF)’ın Bergen Şubesi marifetiyle 12 Temmuz 2011 tarihinde 800 bin dolar ödenerek satın alınmıştı. Her katı yaklaşık 300 metrekareden oluşan üç katlı bina için 28 Şubat 2011 tarihinde belediyeden cami ve kültür merkezi olarak kullanılmak üzere izin alınmasının ardından binanın camiye uygun hale getirilmesi için inşaat ve düzenleme çalışmaları başlamıştı.

RAMAZAN AYINA YETİŞMESİİÇİN DESTEĞE İHTİYACI VAR
Bergen Diyanet Camii ve Kültür Merkezi Başkanı İsmail Uslu, halen caminin aylık 8800 ile 9500 dolar arasında değişen bir gideri olduğunu kaydetti. Caminin sabit gelir olarak adlandırılabilecek tek gelir kaleminin ise Cuma günleri yapılan bağışlar olduğuna dikkat çeken Uslu, caminin haftalık ortalama 750 dolar bağış toplandığını, bunun da masrafları karşılamaya yetmediğini ifade etti. Dördüncü etap olarak adlandırdıkları çalışmalara hız vermek için desteğe ihtiyacı olduklarını söyleyen Uslu, camiyi Ramazan’a yetiştirmek içinn yardımseverlerden destek istedi. Uslu, ABD dışında oturanların www.diyanetcamii.com adresinden paypal üzerinden bağışta bulunabileceğini de dile getirdi.

ÇOK AMAÇLI KULLANILACAK
Bergen Diyanet Camii ismiyle hizmet verecek merkez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ABD’deki derneği Turkish American Religous Foundation’a bağlı olacak. Camide görev alacak imam ve müezzin Türkiye’den görevlendirilecek. New York Din Ateşesi Süleyman Duman’ın yaptığı açıklamada, cami ve kültür merkezi olarak topluma hizmet edecek olan binanın Ramazan Ayının başında aktif olarak hizmete gireceği bildirildi. 15 Temmuz Cuma günü Berat Kandili olan ilk Cuma namazı Bergen Diyanet Camii’nde kılınacak. 3 katlı cami çok amaçlı kullanılacak. Üst katında Türk çocuklarına eğitim verecek okulu, alt katında mutfağı ve bahçesi değişik amaçlı hizmet verecek.

ÜMİT KIZILTEPE-İSTANBUL


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com