Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kuantum bilgisayarları bilim insanlarının yardımcısı olacak

Kuantum bilgisayarların gerçek gücü henüz keşfedilebilmiş değil; ancak uzmanlar kuantum bilgisayarların insanoğluna getirdiği avantajları bir bir ortaya çıkarmaya başladı.

Bu bağlamda üç teorisyen tarafından ortaya atılan, kuantum bilgisayarlarının sahip olacağı düşünülen yeni bir yetenek de, bu bilgisayarların, parçacık çarpışmasının simülasyonunu yapabilecek olması.

Bu yöntemle çok daha hızlı bilgisayarların ortaya çıkması mümkün olurken, araştırmacılara göre, uzay projelerinin ön çalışmalarının yapılabileceği kuantum bilgisayarlarının, birkaç yıl içinde istenilen derecede mükemmelleşeceği öngörülüyor.

"Şu an elimizde kuantum bilgisayarın kuramsal modeli bulunuyor" diyen teorisyenlerden Stephen Jordan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Belki parçacık çarpışmaları, belki de Big Bang sonrasındeki dönem... Acaba kuantum bilgisayarlar bu çarpışmanın simülasyonunu yapabilecek mi".

Bu bilgisayarlar, bilim insanlarının, halen yanıtlarını aradığı bilimsel soruların cevaplarının bulunmasında en büyük yardımcıları olacak gibi görünüyor.

Hürriyet


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com