Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kullanıcıların yüzde 55’i cepten internete bağlanıyor



ARAŞTIRMALARA göre internet kullanıcılarının yüzde 55’i internete artık cep telefonundan bağlanıyor. Ekim-Kasım 2011 tarihlerinde altı kıtada ve 49 ülkede yapılan araştırmaya göre dünya çapında internet kullanıcılarının yüzde 36’sı bağlantı için akıllı cep telefonlarını, yüzde 19’u da internet bağlantılı temel cep telefonlarını kullanıyor.

Kullanıcıların yüzde 10’u ise tabletlerle internete bağlanıyor. ESET Güvenlik İstihbarat Ekip Lideri Robert Lipovsky, artan mobil cihaz kullanımına karşın dünya genelinde Android sistemlere karşı büyük güvenlik risklerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Araştırma için ankete katılanların % 16’sı ise güvenlik açıkları nedeni ile veri kaybı yaşadıklarını belirtiyor. Global araştırma firması Gartner verilerine göre de 2011’in son çeyreğinde akıllı telefon satışlarının yüzde 50.9’u Android işletim sistemli.

Bu tip portatif cihazlar, hassas ve kişisel bilgilerin yanı sıra iş ile ilgili özel bilgileri depolamak için de giderek daha çok kullanılıyor.
Android sistemler güvenlik riskleriyle karşı karşıya

ESET Güvenlik İstihbarat Ekip Lideri Robert Lipovsky konuyu şöyle değerlendirdi: “Dünya genelinde Android sistemlere karşı büyük güvenlik riskleri bulunmaktadır.

ESET’in yeni ürünü yalnızca bu zararlı yazılımlara ve bu tehditlere karşı değil, cihazınızın kaybolması veya çalınmasına karşı da verilerinizi ve sizi korumaktadır.”


Yeni Asya


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com