Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


melekler hayırlı haneye gelirler.

Büyük sahabi Üseyd bin Hudayr, Medine'deki evinde gece Kur'an okumaya başlar. Bu sırada dışarıda bağlı duran atı da bir şeyler görmüş de ürkmüş gibi kişnemeye başlar. Üseyd okumayı kesince atın da sesini kestiğini anlar, tekrar okumaya başlar. At tekrar kişnemeye başlayınca: 'Bu ata neler oluyor?' diye okumayı keserek dışarı çıkıp da baktığında, evin avlusunda kanatlarını kısmış sakince dinleyen ışıktan kuşların birden göklere yukarı uçuşup gözlerden kaybolduğunu görür. Sabah erkenden mescide giderek gördüklerini Efendimiz (sas) Hazretleri'ne aynen anlatır. Aleyhissalat-ü ve's-selam Efendimiz şöyle buyurur:

- Biliyor musun o göklere doğru uçuşup giden nurdan kuşların neler olduğunu?

- Bilmiyorum ya Resulellah!

- Onlar evinde okuduğun Kur'an'ı dinlemek için gelen meleklerdi. İçinde Kur'an okunan eve melekler dinleyici olarak gelirler. Eğer okumayı bırakmayıp da sabaha kadar sürdürseydin, onlar da sabaha kadar dinlemeye devam edeceklerdi.

İşte bu olaydan da anlıyoruz ki, Kur'an okuyan kimse hayırlı insan, Kur'an okunan ev de hayırlı hane olma vasfını kazanır. Çünkü melekler hem hayırlı insana hem de hayırlı haneye gelirler.

Allah razı olsun...


Allah razı olsun...

amin kardeşlerim cümlemizden


Allah razı olsun...

amin cümlemizden



amin cümlemizden inşallah


kıssadan hisse

MollaCami.Com