Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Alkol yasağı avrupa’da da yayılıyor

Avrupa’da Münih, Hamburg, Viyana gibi büyük şehirlerin metrolarında alkol kullanımına getirilen yasağın ardından şimdi de açık alanlarda alkol yasağı gündeme geliyor. Avusturya’nın Graz belediyesinin açık alanlarda alkolü yasaklamasından sonra başkent Viyana’nın birinci bölge belediye başkanı da böyle bir yasağı uygulamak istediğini söyledi.

HALKIN ÇOĞU YASAĞI DESTEKLİYOR

Belde sakinlerinin çoğu, yasağın kendilerini etkilemeyeceğini, ama ilçenin saygınlığı için gayet olumlu olacağını söyledi. Sakinler, alkol alan kişilerin daha sonra park, bahçe ve yolları kirletip etrafa rahatsızlık verdiklerini dile getirerek, daha temiz bir ortam için açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklanması gerektiğini ifade ettiler.


http://www.ihyaforum.com/yazarlardan/34166-avrupa-alkolu-yasakliyor-biz-ise-reklamini-yapiyoruz.html#post288207 Faruk ÇAKIR′ın yazısı için tıklayınız.


Avrupa’da açık alanlarda alkol kullanma yasağı

Avrupa’da Münih, Hamburg, Viyana gibi birçok büyük şehirlerin metrolarında alkol kullanılmasının yasaklanmasının ardından şimdi de açık alanlarda alkol kullanılma yasakları gündeme geliyor.

Avusturya’nın Graz belediyesinin açık alanlarda alkol kullanılmasını yasaklamasından sonra ülkenin başşehri Viyana’nın birinci bölge belediye başkanı da böyle bir yasağı uygulamak istediğini söyledi.

Viyana, Linz, İnnsbruck gibi büyük şehirlerinin metrolarında alkol kullanılmasını yasaklayan Avusturya, şimdi de açık alanlarda alkol tüketilmesi yasağını tartışıyor.

Avusturya Graz Belediyesi’nin daha önce uygulamaya koyduğu İnnenstadt denilen iç bölgede açık alanlarda alkol kullanılmasını yasaklayan kararı, Viyana belediyelerinde de tartışmaya alındı. Başşehir Viyana’nın dünyaca ünlü ve Birinci Viyana olarak ifade edilen turistik bölgesi İnnenstadt sakinleri de açık alanlarda alkol kullanılmasının yasaklanmasını istedi.

İLÇE SAKİNLERİ YASAĞA DESTEK VERDİ

İlçenİn belediye başkanı Ursula Stenzel’in teklif ettiği açık alanlarda alkol içilmesi yasağı, ülke televizyonlarında da gündem konusu olarak ele alındı.

Avusturya’nın önde gelen gazetelerinden Der Standard’a alkol yasağı üzerine bir açıklamada bulunan Belediye Başkanı Stenzel, Graz belediyesinin iç bölgedeki açık alanlarda ve parklarda alkol kullanılmasını yasakladığını vurgulayarak, bu kararı kendi belediyesinin sınırları içerisinde de uygulamak istediklerini söyledi.

Açık alanlarda alkol kullanılması yasağını ekranlara taşıyan devlet kanalı ORF de ilçe sakinlerine mikrofon tuttu. Kanala görüş veren sakinlerin çoğu, böyle bir yasağın kendilerini etkilemeyeceğini, ama ilçenin saygınlığı için gayet olumlu bir uygulama olacağını söyledi.

Sakinler, alkol alan kişilerin daha sonra park, bahçe ve yolları kirlettiklerini, etrafa rahatsızlık verdiklerini dile getirerek daha temiz bir ortam için açık alanlarda alkol tüketilmesinin yasaklanması gerektiğini ifade etti.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com