Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


'Dört Pervaneli İnsansız Hava Aracı'

Zonguldak Ereğli Özel Yıldırım Koleji, Romanya'nın Başkenti Büşreş'te düzenlenen 10. İNFOMATRIX Bilgisayar Proje Yarışması'nda 'Yıl-Co-Up, 4 Pervaneli İnsansız Hava Aracı' projesiyle dünya ikincisi oldu

180 proje arasından iki de üçüncülük kazanan Yıldırım Koleji, yarışmada 3 ayrı derece elde eden tek okul oldu.

Bu yıl 10.su düzenlenen INFOMATRIX Bilgisayar Proje Yarışması'nda katılan on binlerce proje arasından 180 projenin sahipleri Bükreş'e davet edildi. Microsoft'tan Birleşmiş Milletler'e kadar Avrupa ve dünyanın prestijli pek çok firma ve kuruluşunun sponsorları arasında olduğu yarışmaya, ABD'den Vietnam'a kadar 42 ülkeden binlerce lise ve üniversite öğrencisi başvurdu.

Ön elemeleri geçmeyi başaran 38 ülkeden 180 proje, final için Bükreş'e davet edildi. 180 projede arasına 4 proje ile girmeyi başaran Yıldırım Koleji, 4 gün süren final sonunda dünya ikinciliği ile 1 gümüş madalya, iki dünya üçüncülüğü ile 2 bronz madalya kazandı.

Aldıkları derecelerle hem okullarının adını hem de kendi isimlerini dünyaya duyurduklarını belirten Yıldırım Koleji öğrencileri de elde ettikleri başarıdan dolayı son derece memnun olduklarını söyledi. Projelerin amaçlarını anlatan öğrenciler, bundan sonra da çalışmalarına aralıksız olarak devam edeceklerini ifade etti.

"YAZILIMDAN PROJESİNE KADAR HEPSİNDE ALIN TERİMİZ VAR"

Okulun bilgisayar öğretmeni Zafer Türkmen, alınan başarıda yazılımdan tasarıma kadar 2 yılın el emeği ve göz nurunun olduğunu söyledi.

Özellikle yarışmada ikinci olan projenin, insansız hava araçlarına ihtiyaç duyulan bu günlerde başarılı olmasının kendilerini daha fazla mutlu ettiğini kaydeden Türkmen, şu bilgileri verdi:

"INFOMATRIX Bilgisayar Proje Yarışması 10. defa düzenleniyor. Bu yıl 6 farklı yerel yarışmada öğrenciler seçilerek oraya geldiler. Yerel yarışmalarda yaklaşık 11 bin projenin olduğu belirtiliyor. Bu yıl Bükreş'e davet edilen 180 projeyi 350 öğrenci temsil etti.

Bu öğrencilerden 6'sı bizim öğrencimizdi. Öğrencilerimizden Furkan Enes Yalçın ve Ahmet Çelik, 'Yıl-Co-Up 4 Pervaneli İnsansız Hava Aracı' projesiyle dünya ikincisi oldu. Ayrıca Muhammet Yavuzyılmaz ve Tunahan Akın, 'MPR-Yıldırım Çok Amaçlı Arama Tarama Tobotu' projesiyle, Abdullah Berka Salihoğlu adlı öğrencimiz ise 'Yıldırım Line' projesi ile çizgi izleyen robot kategorisinde dünyanın en iyi 8 robotu arasına girerek dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazandılar."

Okullarının 4 projesinden üçünün madalya kazandığını ve tek bir okuldan 3 madalya kazanan başka bir okul olmadığını aktaran Türkmen, "Ülkemizin bilgisayar yazılımına insansız hava aracına ihtiyaç duyduğu bu dönemde öğrencilerimizin aldığı bu başarılar daha da bir manidardır. Bu projeleri yapmak çok zor oldu. Özellikle yazılım kısmını üretmek için öğrencilerimizle 2 yıldır çalışıyoruz. Bu projelerin her birinin üretimi tasarımı her şeyiyle el emeğimiz göz nurumuz." diye konuştu.

(CİHAN)


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com