Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Google, sürücüsüz otomobilinin 'ehliyetini' aldı




Sürücüsüz otomobil teknolojisine liderlik eden bilişim firması Google'ın kendi kendine giden aracı ABD'nin Nevada eyaletinin onayını aldı.
Google mühendisleri tarafından geliştirilen ve modifiye edilen, ''Toyota Prius'' marka araç ilk yolculuğunda Las vegas kentinde dolaşacak.

Başka otomobil şirketleri de Nevada eyaletinde sürücüsüz araçları için onay almaya çalışıyor.

Otomobilin tavanında trafikte "diğerlerini" görmesi için kameralar, radar sensörleri ve lazer menzil tespit cihazı bulunuyor.

Google mühendisleri aracı daha önce California eyaletinde uzun süre test etmiş, otomobil San Francisco'daki Golden Gate Köprüsü'nden geçmişti.

Yazılım mühendisi Sebastian Thrun, otomobilin 224 bin kilometreyi arkadan bir aracın hafifçe çarpması dışında kazasız tamamladığını belirtirken, Nevada trafik işleri müdürü Bruce Breslow, sürücüsüz araçların geleceğin otomobilleri olduğunu söyledi.

Nevada eyaleti otonom araçlara izin vermek için geçen mart ayında kanunlarını değiştirmişti.

Araca trafikte tanınması için kırmızı plaka verilecek.
Uzmanlar, trafik kazalarının çoğunun insan hatasından meydana geldiğine ve otonom bir aracın bilgisayarları, sensörleri ve diğer sistemleri kullanarak, trafiği daha hızlı analiz edebildiğine ve güvenli yolculuk sağladığına dikkati çekiyor.

ABD'deki başka eyaletler de bu araçlara onay vermek için kanunlarında benzer değişiklikler yapmayı planlıyor.

SAMANYOLUHABER


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com