Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


ÖSYM: Raporlu hastaya yardımcı olunmaktadır

ÖSYM, herhangi bir özür veya sağlık sorunu gerekçesi ile merkeze başvuran bütün adayların raporlarını değerlendirerek kurulun uygun gördüğü adaylara sınav güvenliğini zedelemeyecek biçimde titizlikle yardımcı olunduğunu bildirdi.

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada, Cuma ve Cumartesi günleri basın yayın organlarında yer alan haberde, ileri safhada lösemi hastası olan ÖSYS adayı Tuğçe Çaka’nın LYS’ye girme talebine ÖSYM’nin vereceği cevabın beklendiğinin belirtildiği hatırlatıldı.

ÖSYM’nin sağlık sorunu yaşayan adayların merkeze gönderdiği bütün raporları uzman hekimlerden oluşan sağlık kurulunda değerlendirdiği ve özür durumlarına göre adayları ayrı salonda sınava almak, kendilerine okuyucu/işaretleyici yardımı sağlamak,

zorunlu durumlarda özel bir gereçle sınava girilmesine izin vermek gibi hizmetler sunduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘’Özürlü ve sağlık sorunu olan adayların sınava nasıl alınacağına ilişkin ayrıntılı bilgi 2012 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu’nun 10.5 maddesinde yer almaktadır.

Bu durumdaki adayların, bir üniversite veya devlet hastanesinden alacakları sağlık kurulu raporuyla merkezimize başvurmaları gerekmektedir.

Tuğçe Çaka’nın haberlerin yayımlandığı tarihlerde merkezimize yapmış olduğu herhangi yazılı bir başvuru yoktur. Basında yer alan haberler üzerine aday ile temasa geçilmiş ve talebinin ne olduğu konusunda kendisinden bilgi alınmış ve gerekli belgeler talep edilmiştir.”


Yeni Asya Gazetesi


Egitim Haberleri

MollaCami.Com