Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Fransa'da seçimin galibi Hollande oldu

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu Sosyalist aday Francois Hollande kazandı

Resmi olmayan sonuçlara göre, Hollande, oyların yüzde 52'sini kazanırken, Nicolas Sarkozy yüzde 48 oranında oy aldı.
Hollande'ın seçimi kazandığına ilişkin haber, Sosyalist Parti'nin başkent Paris'teki genel merkezinde büyük çoşkuyla karşılandı.

Sosyalistler, Francois Mitterrand döneminden bu yana üç dönemdir Elysee Sarayı seçimini kazanamıyordu.*57 yaşındaki Hollande, siyasi kariyerine Mitterrand'ın danışmanı olarak başlamıştı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN SARKOZY YORUMU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''Bu saatten sonra Sayın Sarkozy herhalde, kendisinin de verdiği söz siyasete devam etmemekti, herhalde artık tatil yapacak'' dedi.

HOLLANDE ZAFER KONUŞMASINI YAPTI

Resmi olmayan sonuçlara göre Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığını açıklayan François Hollande, zafer konuşmasını yaptı.

İlk sonuçlara göre aldığı yüzde 51,9'luk oyla Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı seçilen François Hollande, Tulle kentinde taraftarlarının karşısına çıkarak zafer konuşması yaptı. Konuşmasının başında seçmenlerine teşekkür eden Hollande, 5 yıl boyunca Fransa cumhurbaşkanlığı görevini yürüten rakibi Nicolas Sarkozy'ye de teşekkür ederek saygılarını sundu. Ayrımcılığa karşı olduğunu bir kez daha vurgulayan Hollande, "Bu ülkenin hiçbir evladı kenara itilmeyecek, yüz üstü bırakılmayacak ve ayrı tutulmayacaktır" dedi.

Avrupa'nın içinde bulunduğu krizden çıkma yolunda emin adımlar atılacağını söyleyen Hollande, "Cumhurbaşkanın ilk görevi bizi bekleyen zorluklar karşısında birlik olmayı teşvik etmek ve bütün vatandaşları toplumsal harekete geçmeye yönlendirmektir. İlk olarak ülkeyi krizden çıkarmak için üretimi artıracağız, borçları kontrol etmek için bütçe açığını azaltacağız, sosyal modelimizi muhafaza ederek aynı kalmasını sağlayacağız ve tüm hizmetlere eşit erişim imkanı vereceğiz" diye konuştu.

Gazete Haberturk

kim gelirse gelsin neticede bir HAC lıdır gelen.


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com