Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çankaya İHL niye engelleniyor?

Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kır, aylardan beri Ankara Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Çankaya’ya İmam-Hatip Lisesi açılması teklif yazılarının Ankara Valiliği ile Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü arasında mekik dokumaya devam ettiğini belirtti.

Her defasında bilinmeyen sebeplerle bir bahane bulunarak yazının geri çevrildiğini vurgulayan Mustafa Kır, “Çankaya’ya İmam-Hatip Lisesi açılmaması için ayak mı sürünüyor, yoksa ayak mı direniyor, anlamak mümkün değildir” diyerek, ilgililerden bu konuda bir açıklama istedi.

Çankaya İmam Hatip Lisesi neden engelleniyor?

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kır, aylardan beri Ankara Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün Çankaya’ya İmam-Hatip Lisesi açılması teklif yazılarının Ankara Valiliği ile Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü arasında mekik dokumaya devam ettiğini belirterek, “Çankaya’ya İmam-Hatip Lisesi açılması lüks bir teklif değildir, Çankaya İlçesinde ikamet edipte eğitim öğretimini diğer ilçelerde ki imam hatip liselerinde liselerin de sürdürün yüzlerce öğrenci ve veli için zaruri bir ihtiyaçtır” dedi.


Ankara Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından imam hatip lisesine uygunluk şartlarını taşıyan okulların isimlerinin MEB Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’ne bildirildiği halde her defasında bilinmeyen sebeplerle bir bahane bulunarak yazının geri çevrildiğini vurgulayan Mustafa Kır, “Çankaya’ya İmam-Hatip Lisesi açılmaması için ayak mı sürünüyor, yoksa ayak mı direniyor anlamak mümkün değildir” dedi.

Mustafa Kır, Türkiye’nin nüfus yoğunluğu itibarı ile en kalabalık ilçelerinden biri olan, sınırları içinde 150 kadar ilköğretimi,100’den fazla akademik ve meslek lisenin her çeşidini ve 10’dan fazla üniversiteyi bulunduran Çankaya’ya imam hatip lisesine izin verilmeyişinin sebebini sordu.

Mustafa Kır, “İmam hatip liseleri açıldığı günden beri ülkemizin her alanında hizmet veren seçkin şahsiyetler yetiştiren, millet devlet kaynaşmasının, millî ve manevî değerlere bağlılığın en güzel örneğidir. Halkımız aşından ekmeğinden, dişinden tırnağından arttırarak yaptırdığı yüzlerce İmam-Hatip Lisesini hiçbir karşılık beklemeden devletine hediye etmiştir. Şimdi halk devletinden Çankaya’ya imam hatip lisesi istiyor.”

Ankara / Fatih Karagöz / Yeni Asya


Egitim Haberleri

MollaCami.Com