Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yardım iddiası Sarkozy'yi çıldırttı

Nicolas Sarkozy, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, 2007 yılındaki seçim kampanyasına destek verdiği yolundaki iddialara ilişkin yargıya gitme kararı aldı.

Sarkozy, iddiayı gündeme getiren Mediapart sitesine dava açacağını açıkladı.

France 2 televizyon kanalına konuşan Sarkozy, ''Onları mahkemeye şikayet edeceğim, kanıt diye sundukları belge sahte. Belgeyi gönderdiği iddia edilen Libyalı da bunu yalanladı''dedi.

İddialara dün yine sert tepki gösteren Sarkozy, ''Gazetecilerin, Kaddafi'nin oğlunun ve gizli servisinin iddialarını ciddiye almaları alçaklık. Bana bu tür bir soru sorulması utanç verici'' demişti.

Fransa'da skandal haberleri ortaya çıkarmasıyla ünlü internet haber sitesi Mediapart, 2006'da Muammer Kaddafi rejiminin, Nicolas Sarkozy 'nin 2007'deki seçim kampanyasına "50 milyon avro mali yardım yapmayı" kabul ettiğini gösteren ve üst düzey bir Libyalı yöneticinin imzasının bulunduğu belgeyi yayımlamıştı.

Mediapart sitesi, bu belgeyi ülkede kaçak olarak yaşayan Libya'nın eski üst düzey yöneticilerinden sağladığını bildirmişti.

Kaddafi'nin Sarkozy'nin seçim kampanyasına para verdiği iddiasını, ilk kez geçen yıl Euronews televizyon kanalına konuşan Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi gündeme getirmişti. Seyfülislam Kaddafi, muhaliflere destek veren Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'yi eleştirerek, Sarkozy'nin seçim kampanyasında Libya'dan para aldığını ileri sürmüştü.

Seyfülislam Kaddafi, Sarkozy'nin 2007'deki seçim kampanyasını Libya'nın finanse ettiğini iddia etmiş ve Sarkozy'den bu parayı geri vermesini istemişti.

AA


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com