Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Allah'ım!



Eûzü bi’llâhimine’ş-şeytâni’r-racim
Bismi’llâhi’r-Rahmâni’r-Rahim.
Elhamdü lillâhi Rabbi’l-âlemin.
Es-salâtü ve’s-selâmü alâ Rasûlüne Muhammedin
Ve alâ âlihi ve sahbihi ecmain.

ALLAH’IM! Sen, mülküne zevâl ermeyen, bütün kâinat ve mevcûdâtı dilediği gibi tasarruf ve idâre eden; dilediğini dilediğine veren, dilediğini dilediğinden alan, ezeli ve ebedi hayât ile DİRİ, Zâtı ve Kemali ile kâim, ulûhiyette zâhir, sevâb ve ıkâba Kaadir mutlâk Hükümdârsın. Sen’den gayrı Hak Ma’bûd yoktur, ancak sen varsın.

ALLAH’IM! Sen, beni yaratan Rabbimsin. Ben Senin kulunum. Senin ahdinde ve gücüm yettiği kadar Sana olan vaadimdeyim. İşlediğim şerlerden Sana sığınırım.

ALLAH’IM! Seni, şanına lâyık olmayan noksan sıfatlardan tenzih ve kemâl sıfatları ile tavsif ederim. Bütün hamd ve senâ, ancak Sana mahsustur. Rabbim, Sana; senin bütün hamdlerinle hamd ederim. Sana, yarattıklarının sayısınca hamd ve senâ ederim. Hamd’im ancak sanadır.

ALLAH’IM! Senin koruman olmasa günahlardan ve isyanlardan kaçınmaya ve yine Senin yardımın, kuvvet ve kudretin olmasa kulluk ve ibâdetlerde bulunmaya gücüm yoktur.

ALLAH’IM! Seni tesbih ve tenzih ederiz, ey Yücelerin Yücesi olan Rabbimiz. Hayr ve bereketin çok bol, şân ve azametin çok Yücedir. Sen’den gayrı Rabb yoktur. Senden gayrı kahr edecek de yoktur.

ALLAH’IM Ni’metlendiren Sensin, faziletlendiren Sensin. Şehadet ederim. Sen gerçekten O Allah’u Teâlâsın ki, Sen’den gayrı Hak Ma’bud yoktur, ancak Sen varsın. Sen, benim Rabbimsin. Ve her şeyin de rabbisin. Yerleri ve gökleri yaratan; varı-yoğu-gizliyi ve aşikârı bilen, Yücelerden Yüce ve her şeyden Âli’sin.

ALLAH’IM! Efendimiz Muhammed aleyhi’s-selâm’ın üzerine; ne kadar lâyıksa, o kadar salât ve selâm et; âline evlâdına ve ashabına da salât ve selâm et.

ALLAH’IM! Bize ilminden öğret, bize anlayış ver, yardım et. Tevbelerimizi kabûl et, günahlarımızı rahmet deryanda yıka, konuşmalarımızı düzelt ve doğrula, göğüslerimizden kini yok et, kalblerimizden kuruntuları, gizli düşmanlıkları, öfkeyi ve bütün kötülükleri gider.

ALLAH’IM! Ansızın ölmekten, her türlü güçlüklerden, günahlardan, Ateşâ€™ten yanmaktan, doğru yoldan ayrılmaktan, sapıtmaktan, gururdan, kinden, gafletten ve insanı helâk eden bütün kötü iş ve kötü düşüncelerden, ancak Sana sığınırız.

ALLAH’IM korkundan öyle bir hisse ver ki, bizimle günahlarımız arasına girsin; tâatinden öyle bir hisse ver ki, bizi Cennet’îne götürebilsin. Öyle bir yakin ver ki, Dünya ve Ahiret musibetlerini karşılayabilelim. Bizi, iyi ve sâlih kullarınla birlikte haşret. Hayatta bıraktığın müddetçe kulaklarımızı, gözlerimizi ve gücümüzü-kuvvetimizi bize faydalı hâle getir. Düşmanlarımıza karşı bize yardım et, hatalarımızı bağışla ve günahlarımızı mağfiret et, musibetlerimizi kaldır, hastalarımıza şifa ver.

ALLAH’IM! Kalblerimizi nurlandır., ihtiyaçlarımızı yerine getir, ana ve babamıza merhamet eyle, dünyayı bizim için en mühim bir maksad ve gaye kılma, bütün bilgilerimizi ona hasretme. Dinimiz hususunda bizi musibetlere duçar etme; Sen bütün acıyanlardan daha fazla acıyansın.

ALLAH’IM! Korkularımızı yatıştıracak ve bizi hidâyetine ulaştıracak rahmetini istiyoruz. Dağınıklıklarımızı derleyip toparlayacak, dargınlıklarımızı giderecek, hastalarımıza şifa verecek, amellerimizi tertemiz bir hâle getirecek, bize doğru yolu ilham edecek ve gösterecek bir merhâmet istiyoruz.

ALLAH’IM! Halktan müstağni olan varlığın, birliğin, tek ve benzersizliğin, aşikâr olan izzetin, çok geniş olan rahmetin hürmetine kulaklarımızı nûrlandır, gözlerimizi nurlandır., kabirlerimizi nurlandır, duygularımız nûrlandır, rûhlarımızı nûrlandır.

ALLAH’IM! Biz, nefislerimize zulmettik. Sen büyük ve küçük bütün günâhlarımız afv eyle. Çünkü Sen’den gayrı hiç kimse onları afv edemez; ancak Sen afv eder, bağışlar, mağfiret edersin. Bizi, en güzel ahlâklar ile ahlâklandır; bu güzelliklere ancak Sen hidayet edebilirsin. Ben davetine icabet ettiğim için mutluyum. Bütün hayatım Senin elindedir; Sen’den mağfiretimi istiyorum.

Kendisinden başka Hak Ma’bud bulunmayan Allâh’u Teâlâ bize kâfidir, tevekkülüm O’nadır. O, büyük Arşâ€™ın Sahibidir.

ALLAH’IM! Senin varlığına, birliğine imân ettim. Peygamberlerin vasıtasıyla gönderdiğin Kitablara ve Peygamberlerine imân ettim. Kader’e; hayr ve şerrin Senin tarafından olduğuna imân ettim.

ALLAH’IM! Yüzümüzü hayâ ile ve kalblerimizi sevinç ile doldur. Bizi hayırlı işlerde sabit kıl. Cimri, dedikoducu, kibirli, fitne ve fesatçılardan eyleme.

ALLAH’IM! Oburluktan, hapisten, haddini aşmaktan, kıtlıktan, kötü zandan, içkiden, kötü insanlardan ve kötü şeylerden, korkutucu fitneden ve geçim darlığından Sana sığınırız.

ALLAH’IM! Bu günümün evveli, salâhımız, ortası felâhımız ve sonu zaferimiz olsun.

ALLAH’IM! Günümüzün başlangıcını rahmet, ortasını dünyadan yüz çevirme ve sonunu da kerem kıl. Bizi en iyi ve en güzel nimet ve geçimlerle rızıklandır. Ömürlerimizi mutlu kıl, rızıklarımızı genişlet.

ALLAH’ım! Bize ihsan buyurduğun nimetlere karşı şükredebilmeyi ilhâm ve nâsib eyle. Öldükten sonra Sana dönüşümüzde, bize mağfiret kıl;

ALLAH’IM!! Takvâyı, bizim için yol azığı ve rızk kıl Planca gücümüzle, senin tâatinde bulundur. Bizi, sâlih kullarını rızıklandırdığın gibi rızıklandır.

“EŞHEDÜ EN L İLÂHE İLL’ALLAH VE EŞHEDÜ ENNE MUHAMMEDEN ABDÜHÜ VE RESÛLÜH.”

ALLAH’ım! Varlıkta, darlıkta, sevinçte kederde, her hâl-ü kârda bildiğimiz ve bilmediğimiz bütün ni’metlerine karşılık olarak, ancak Sana şükrederiz.

Bütün Korkular için : L İLÂHE İLL’ALLAH

Bütün ni’metler için : ELHAMDÜLİLLÂH

Bütün bolluklar için : EŞ-ŞÜKRÜ LİLLÂH

Bütün Şaşkınlıklar için : SÜBHÂNALLAH

Bütün Günahlar İçin : ESTAĞFİRULLÂH

Bütün musibetler için : İNNÂ LİLLAH

Bütün Sıkıntılar için : HASBİYALLAH

Bütün kazâ ve kader için : TEVEKKELTÜ ALALLAH

Bütün tâat ve ma’siyetler için: L HAVLE VE L KUVVETE İLL BİLLAH

Bütün gam ve Kederler için : MÂŞÂALLAH

“Âmin, âmin, âmin. Bi-hürmeti Seyyidi’l-mürselin, vel-hamdülillâhi Rabbi’l-Âlemin. Bi-rahmetike yâ er-hame’r-Râhimin.

Es-salatü ve’s-selâmü aleyke yâ Habib-Allah.

“Sübhâne Rabbike Rabbi’l-izzeti ammâ yasifûn ve selâmün ale’l-mürselin ve’l-hamdü lillâhi Rabbi’l-Âlemin.

Canı gönülden Amin, Aminn, Amiinnn...

Bu güzel duaları okuyunca insan ayrı bir haz alıyor, Rabbim bizleri ihlasla dua edenlerden eylesin!

Çok teşekkür ederim kardeşim, ALLAH (C.C.) Razı olsun...

BENDE BÖYLE BIR DUA ARIYORDUM.....SESIMI MI DUYDUN? sag ol


Dualar

MollaCami.Com