Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Imam hatiplilere ayrımcılık bitsin

“İmam hatip okulları, bu ülkenin ve milletin göz bebeği olacaktır" diyen Başbakan Erdoğan’a, imam hatip mezunlarının halen askerî okullara giremediğini hatırlatan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı “İmam hatipliler kara, deniz ve hava harp okullarına müracaat dahi edemiyor” dedi.


BİR DÖNEM OKUYANLAR BİLE

“Askerî Okullar Başvuru Koşulları Genelgesine göre değil imam hatip mezunu olmak, bir dönem İHL′ye devam edenler bile başvuruda dahi bulunamıyor. Bu ayrımcılığa son verilmelidir. İHL′lilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemini kurmalıyız.”


POLİS OKULLARINDA KALKMIŞTI
“İHL′lilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında yara oluşturmaya devam ediyor. Geçen yıl polis okullarında kaldırılan dışlama ve ayrımcılığa askerî okullarda da bir an önce son verilmeli.”

İHL’lere ayrımcılık bitsin

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde “İmam hatip okulları, bu ülkenin ve bu milletin göz bebeği olacaktır” şeklinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, İmam Hatip mezunlarının halen askerî okullara giremediğini hatırlattı.


DES Genel Başkanı Gürkan Avcı “İmam hatipliler kara, deniz ve hava harp okullarına müracaat dahi edemiyor. Askerî okullar başvuru şartları genelgesine göre değil İmam Hatip mezunu olmayı bir dönem dahi imam hatip lisesine devam edenler bile başvuruda dahi bulunamıyor. İmam Hatip öğrencilerine yapılan bu ayrımcılığa son verilmelidir” dedi. İmam Hatip Lisesi mezunu olduğu için yıllar önce en büyük

hayali olan Harp Okulunun sınavlarına müracaat edemediğini söyleyen Gürkan Avcı, “Yaşadığım mağduriyet ve hayal kırıklığının bugün dahi yaşanıyor olması üzücüdür. Herkesin, tüm gençlerimizin, imam hatip liselilerin de hayallerini gerçekleştirebileceği özgür ve demokratik bir eğitim sistemini kurmamız gerekiyor.

Demokrasinin, özgürlüklerin, barış ve huzurun hâkim olduğu bir Türkiye, demokratik bir eğitim sistemiyle sağlanabilir. Bu nedenle; Millî Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’den özgürlükçü, eşitlikçi ve demokratik yenilikler kazandırmasını bekliyoruz” diye konuştu.


DIŞLAMAYA SON VERİLMELİ

GÜRKAN Avcı açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu:“Türkiye’nin demokrasi çıtasını yükselttiği, darbelerin ve 28 Şubatın yargılanmaya başlandığı, katılımcı, çağdaş demokrasinin hâkim olmaya başladığı bir dönemde, devlet tarafından açılan, müfredatı hazırlanan, öğretmeni atanan, Millî Eğitim Bakanlığı müfettişleri tarafından denetlenen imam hatip liselerine dönük dışlamayı büyük bir çelişki olarak görüyorum.


İmam hatip liselilerin, milletimizin Peygamber ocağı olarak adlandırdığı kutsal bir kurumdan tecrit edilmesi toplum vicdanında bir yara oluşturmaya devam etmektedir. Bu nedenle, geçtiğimiz yıl polis okullarında kaldırıldığı gibi askeri okullarda da imam hatip liselilere dönük dışlama ve ayrımcılığa biran önce son verilmesi gerekir. Bu konuda öncelikle başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, muhalefet partilerimizin liderleri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Devlet Bahçeli’yi ve Selahattin Demirtaşâ€™ı her türlü istismara fırsat vermeden, gençlerimizin geleceği için çözümde buluşmaya davet ediyorum.”

Ankara / Fatih Karagöz / yeni asya


Egitim Haberleri

MollaCami.Com