Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Minik yüreklerini Kur’ân İle süslüyorlar

Somali’nin başkenti Mogadişu’da Yardımeli Derneği tarafından desteklenen, yetimhanede kalan yüzlerce çocuk, Kur′ân-ı Kerimi tahta üzerine yazılan sûrelerle öğreniyor. Yardımeli Derneği Somali Koordinatörü Mehmet Çitil, iç savaşın ardından kıtlıkla ve yoksullukla mücadele eden Somali halkından geriye kalan yetimlerin, Türkiye′ye emanet olduğunu söyledi.


Minik yüreklerini Kur’ân İle süslüyorlar

Somali’nin başşehri Mogadişu’da Yardımeli Derneği tarafından desteklenen, yetimhanede kalan yüzlerce çocuk, Kur′ân-ı Kerim’i tahta üzerine yazılan sûrelerle öğreniyor. Yardımeli Derneği Somali Koordinatörü Mehmet Çitil, iç savaşın ardından kıtlıkla ve yoksullukla mücadele eden Somali halkından geriye kalan yetimlerin, Türk halkına emanet olduğunu söyledi.


Ülkede yaşanan iç savaş dolayısıyla kullanılamaz hale gelen binaların onarılarak yetim çocuklar için uygun hale getirildiğini ifade eden Çitil, şöyle konuştu: ‘’Kıtlık ve açlığın kol gezdiği ülkede yetim kalan çocukların barınma ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanması için dernek olarak bir dizi çalışma başlattık. Bu kapsamda tesbit edilen ve çok zor şartlarda olan bir yetimhanede, eğitimlerini sürdüren çocuklarımız geleceğe umutla bakıyorlar.’’


ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ PARILTI

Çİtİl, Sudan’ın başşehri Hartum’da 600 yetimin barınacağı Türkiye standartlarında bir yetimhanenin de Haziran ayında hizmete açılacağını açıkladı. Çocukların barınma ve aldıkları eğitimle yüzlerinin gülmeye başladığını anlatan Çitil, şunları söyledi: ‘’Çocukların gözlerindeki parıltıyı görmek bizler için mutluluk verici.


Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (asm) bir sıfatı da ‘yetimlerin efendisi’dir ve yetimler ümmete emanettir. Eğitimleri sırasında tahta üzerine yazılan Kur’ân sûrelerini ezberlemeleri ve onu gururla sunmaları yüreklerdeki sevgiyi bir kat daha arttırıyor. Türkiye’nin yardım seferberliğinden yani 8 ay önce bu çocuklar ölüme terk edilmişken, şimdi onları mutlu ve huzurlu görmek, Türk halkının Somali’de ne kadar başarılı olduğunun bir göstergesidir.’’


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com