Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


"Filistinli mahkumlara özgürlük" mitingi

"Filistinli mahkumlara özgürlük" mitingi

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen mitingde, İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinlilerin serbest bırakılması istendi.

Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği tarafından Moskova'daki 1905. Yıl Meydanı'nda düzenlenen mitinge, Moskova'daki Arap diasporası temsilcileri, Rus aydınlar ve vatandaşlar katıldı. "Filistinli mahkumlara özgürlük", "Filistin'de İsrail işgaline son" yazılı pankartların açıldığı mitingde yapılan konuşmalarda, şuanda İsrail hapishanelerinde yaklaşık 4 bin 600 Arap'ın bulunduğu ve bu mahkumlardan bin 600'ünün Filistinli olduğu ifade edildi. Hapishanelerde tutulan Filistinlilerin 17 Nisan'dan itibaren açlık grevine başladığı ifade edilen konuşmalarda, bu insanlara yönelik işkence ve kötü muameleye son verilmesi istendi.
"BEN DE KENDİMİ FİLİSTİNLİ OLARAK HİSSEDİYORUM"

İHA'ya açıklamalarda bulunan Rusya İslam Komitesi Başkanı Haydar Cemal, "İsrail, kendisinin kaçınılmaz olan felaketini yaklaştırmak için her türlü vahşete başvuruyor. Tüm dünyada İsrail eski desteğini kaybetti. Hatta ABD'de bile İsrail'e kuşkuyla yaklaşmaya başladılar. İsrail faşist bir devlettir ve onun felaketi çok yakındır" dedi.

Ünlü Rus Yazar ve Zaftra Gazetesi Baş Redaktörü Aleksandr Prohanov ise, "Ben bir Rus vatansever olarak Filistin halkını bu haklı davasında destekliyorum. Bugün Filistin halkı, yer yüzünde adalet için savaşan tek halktır. Bu adalet er geç sağlanacaktır. Fakat bunun için Filistin halkı çok büyük kayıplar veriyor. Kimisi İsrail'e kaşı taşla, kimisi roketle savaşıyor. Ama herkes bir şekilde mücadele veriyor. Ben de kendimi Filistinli olarak hissediyorum. Biz bu savaşı kazanacağız" dedi.

iha


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com