Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Enerji Tasarrufu Sağlayan Anakart GIGABYTE

Enerji Tasarrufu Sağlayan Anakart GIGABYTE, dinamik enerji tasarrufu özelliğine sahip anakartlar serisini piyasaya sunuyor.

Dünyanın önde gelen anakart ve ekran kartı üreticilerinden GIGABYTE, sadece bir düğmeyi tıklayarak benzersiz bir şekilde %70’e varan güç tasarrufu ve %20’ye varan arttırılmış güç verimliliği sağlayan; X48, X38 ve P35 yonga setli anakartlar serisinde Dinamik Enerji Tasarrufu özelliğine sahip anakartları piyasaya sunuyor.
Intersil’den yüksek kalitede bileşenler başta olmak üzere gelişmiş tescilli yazılım ve donanıma sahip olan GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu, yüksek güç tasarrufu ve arttırılmış güç verimliliği sağlayan benzersiz bir teknoloji. GIGABYTE’ın çok vitesli güç evresi tasarımı olan Dinamik Enerji Tasarrufu, işlemci iş yüküne bağlı olarak güç evresinin en etkili şekilde değiştirilmesini sağlıyor. İşlemci iş yükü hafif ve boşta olduğunda, Dinamik Enerji Tasarrufu vitesi küçültüyor ve sadece çalıştırılacak olan görevin yerine getirilmesi için ihtiyaç duyulan minimum gücü veriyor. GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu normalde harcanacak olan gücü standart anakartlar ile karşılaştırıldığında %70 kadar düşürerek çarpıcı bir güç tasarrufu sağlıyor. İş yükü arttığında, Dinamik Enerji Tasarrufu daha fazla güce ihtiyaç duyulduğunu fark eder ve ihtiyaç duyulan güç evrelerini açarak daha yüksek vitese geçebilir.

GIGABYTE’ın Dinamik Enerji Tasarrufu arabirimi, kullanıcıların sadece Dinamik Enerji Tasarrufu düğmesine tıklayarak güç tasarrufu özelliklerini açmasını ve kapamasını sağlıyor. Sayaç Modunda, GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu belirli bir süre içerisinde ne kadar güç tasarrufu yapıldığını gösteriyor. Toplam Modunda, kullanıcılar Dinamik Güç Tasarrufu ilk kez etkinleştirildiğinden beri toplam ne kadar güç tasarrufu yapıldığını görebiliyor.

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu + Intel 45nm İşlemci = Enerji Verimliliği

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu özelliğine sahip anakartlar Intel® 45nm işlemciler ile kullanıldığında, oldukça az güç tüketirken birden fazla görev, çoklu ortam ve yüksek performanslı oyunlar için en iyi platformu sağlıyor. Intel® 45nm işlemcilerin gelişmiş watt başına performans ve optimize edilmiş güç tasarrufu ile, GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu özelliğine sahip anakartların Ultra Dayanıklı, Ultra Soğuk ve Etkin Ultra Enerji performansı birleştirildiğinde, kullanıcılar enerji etkinliğine sahip yeni bir bilgisayar deneyimi yaşayabilecekler.

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufunun Faydaları

GIGABYTE Dinamik Enerji Tasarrufu kullanıcıların elektrik giderlerinden tasarruf etmesini sağlıyor. Ayrıca Dinamik Enerji Tasarrufu içeren anakartlar günlük bilgisayar kullanımı ile çevre üzerindeki elektrik gideri etkisini de azaltmaya yardımcı olurlar. Daha az güç tüketimi, kömür yakan elektrik santrallerinin üretmekte olduğu enerjiye daha az ihtiyaç olduğu anlamına gelmektedir. Bu, elektrik için fosil yakıtlarının yakılmasıyla elde edilen bir yan ürün olan ve sera gazlarının bilinen bir bileşeni olan karbondioksit yayılımını azaltır.


Donanım

MollaCami.Com