Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kendinizi korumak istemez misiniz?

Değerli bilişim sayfası takipçileri aklınızda kalacak küçük önerilerle büyük virüslerden korunabilirsiniz… Okumanızda fayda görüyorum.

Malumunuz çoğumuz Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerine üyeyiz. Bu tarz sitelerden önümüze sunulan uygulamaları yüklemeyin. Kullanıcı sayılarına bakarak o tuzaklara düşmeyin çünkü o uygulamalarda ne virüsler ne trojanlar dolaşıyor..


İnternette ve internet sitelerinde fazla dolaşmayın, önünüze çıkan dosyaları kesinlikle indirmeyin veyahut çalıştırmayın.
Online virüs tarama siteleri mevcud. Bu tarz güvenli sitelerde tarama yapmanızda fayda var. Zira bu sitelerin güncelliği her zaman korunuyor.


İnternet Explorer gerekli olmadığı sürece kullanmamalısınız. En çok kullanılan iki tarayıcı Firefox, İnternet Explorer olduğu için, saldırılar bunları kullananlar yönünde olmakta., her zaman tarayıcınızın en son versiyonunu kullanmaya özen gösterin, javascript kodları ile bir internet sayfasına girdiğinizde arkaplanda o yazılım çoktan bilgisayarınıza indirilmiş olabilir. Google Chrome biraz daha güvenli gibi…


nMaillerinize gelen reklamlara kesinlikle tıklamayın. Kullandığınız mail servis sağlayıcılarının kaliteli olduğundan emin olun, çünkü bahsettiğim gibi mail sunucunuz iyi değilse virüs ve spam ile dolu bir mailiniz olur.

Emin olmadığınız kimselerle şifrelerinizi, bilgilerinizi paylaşmayın, bu çok bertaraf edilen bir konu.. Siz siz olun internette babanıza bile güvenmeyin… :)


Yeni Asya Gazetesi


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com