Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kafkasya'ya 50 bin Kur'an

Kafkasya'da bilinçli ve İslam'a duyarlı bir nesil yetiştirmek için yaptıkları çalışmaları Akit'e anlatan Elbrus İnsan� Yardım ve Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş, bu kapsamda Kafkasya'da yaklaşık bin kişiye yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim ve temel din� bilgiler dersi verdiklerini söyledi. Yusuf Taş, sene başından bu yana 2 bin Kur'an-ı Kerim dağıttıklarını ve sene sonuna kadar bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedeflediklerini vurguladı


Elbrus İnsani Yardım ve Kültür Derneği, Kafkasya'daki Müslüman kardeşlerimize yardım elini uzatıyor. 4 sene önce kurulan dernek, Kafkasya'da insanlara yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve temel dinî bilgileri öğretmek için büyük çaba harcıyor. Derneklerini ve faaliyetlerini Akit'e anlatan Elbrus İnsani Yardım ve Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş, “Misyonumuz, mensup olduğumuz yüce dinimiz İslam'ın özelde Kafkasyalılara genelde bölgede yaşayan tüm insanlara en uygun din olduğunun bilinciyle, kendi kültür ve göreneğimizi de koruyarak, Müslüman bilinci ve pratiği yüksek, kendi toplumuna ve dünyaya faydalı işler üreten, çalışkan, ahlaklı, barış ve esenlik içerisinde yaşayan insanlardan müteşekkil bir toplum oluşturmaktır. Bu misyonu gerçekleştirirken başka inanç sahipleri ve başka kültürlerle de dostça yaşayabilmek için gerekli çabayı gösteriyoruz. Bir bakıma Kafkasya'da bilinçli bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi..

“BİN ÖĞRENCİYE KUR'ÂN-I KERİM ÖĞRETİYORUZ”

Kafkasya asıllı olduğunu ve Kafkasya'ya geziler düzenlediğini ifade eden Başkan Taş, bu geziler sırasında bölgede, İslamî bilincin henüz olmadığı bir toplum gördüğünü söyledi. Bunun için bir şeyler yapılması gerektiğine inandığını ifade eden Taş, “Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler Eğitimi” projesini hayata geçirdiklerini belirtti. Kabardin-Balkar 22, Karaçay-Çerkes 5 ve Adige'de de 5 mescitte yaklaşık bin kişiye Kur'an-ı Kerim ve temel dinî bilgiler dersi verdiklerini kaydeden Yusuf Taş, dersleri bulundukları bölgelerdeki idari yetkililerin onayladığı, izin verdiği hocalar tarafından verildiğini söyledi. Kafkasya'daki durumundan dolayı öğrencilerin, haftada bir ya da iki gün ders aldığını ve bu yüzden derslerin iki sene sürdüğünü vurguladı.

“İKİ BİN KUR'ÂN DAĞITTIK HEDEFİMİZ 50 BİN”

Yusuf Taş ayrıca Kur'an-ı Kerim, Elif-Ba ve Rusça, Kabardeyce, Balkarca ve Türkçe hazırlanan ilmihal dağıtımı da yaptıklarını söyledi. Taş, bu proje kapsamında şu anda 2 bin tane dağıtıldığını, bu sene içinde hedeflerinin 50 bin olduğunu ifade etti.

AKİT

Oralarda islam silinmek üzereydi. Maşallah.. Allah bu güzel hizmetleri yapanları artırsın. Ben de kafkasya asıllıyım çok isterdim oralara gidip hizmet etmeyi.


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com