Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kâbe’deki genişletme başladı



Kabe’deki genişletme projeleri kapsamında olan tavaf alanının genişletilmesi çalışmalarına başlandı. Saatte 52 bin hacı adayının veya umre ziyaretçisinin tavaf yapabildiği Kâbe’nin etrafındaki tavaf alanının genişletilmesiyle bu rakamın saatte 130 bine çıkarılması hedefleniyor.


Çalışmalar, Kâbe’de namaz kılan ve umre ziyaretinde bulunanları etkilemeden devam edecek. Mescid-i Haram’ı genişletme projesinin şimdiye kadar yapılan en büyük genişletme çalışmasının olduğu kaydediliyor. Projenin maliyetinin 40 milyar Suudi Riyali’ni (10,6 milyar dolar) aştığı tahmin ediliyor. Proje tamamlandığında Kâbe’de aynı anda 2 milyon kişi namaz kılabilecek.


OSMANLI REVAKLARI KALDIRILACAK
Çalışmalara önceki gün namaz kılan ve tavaf edenleri etkilemeyecek şekilde çalışma alanın bölünerek başlandı. Çalışmaların başlangıç noktası el-Safa kapısı ile el-Fetih kapısının yer aldığı alan oldu. Zemzem kuyusunun üstünde yer alan bölgede de kırma işlemlerine başlandı. Bir kaç gün içinde ekipman ve makinelerin alana girip aşamalı olarak Osmanlı revaklarının kaldırılması işlemlerine başlanacağı belirtiliyor. Mekke / cihan


İSLÂM KALKINMA BANKASI DEMİRYOLU FİNANSINDA

İslÂm Kalkınma Bankası, İran-Orta Asya demiryolu projesine malî kaynak sağlayacak. Tacik basınına göre, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın Tacikistan ziyaretinde İran-Tacikistan-Afganistan arasında demiryolu, petrol, doğalgaz ve su kaynaklarının sevkiyatını gerçekleştirecek hatların kurulmasına yönelik anlaşma sağlandı.


İran’ın Mehr ajansının haberine göre ise İran Ekonomi ve Maliye Bakanı Seyed Shamsoddın Hosseını ile İslâm Kalkınmas Bankası Başkanı Ahmed Muhammed Ali arasında görüşme gerçekleştirildi. Görüşmede, İran-Orta Asya demiryolu hattı projesi ele alındı. Projeyi desteklediklerini kaydeden Ali, sözkonusu projeye malî kaynak sağlamaya hazır olduklarını belirtti.


Yeni Asya Gazetesi


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com