Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Son asrın küfür öncüleri: Marx, Darwin, Freud, Comte, Durkheim



SON ASIRDA KÜFRE ÖNCÜLÜK EDENLER

“…Yahudiler insanlık âlemine beş tane kimyasal veya hidrojen bombası atsalar,
beş tane küfür ve dalâlet önderi Yahudi âlimin icra ettiği tesiri yapamazlar.
Bunlar Komünist Marx, Evrimci Darwin, Avusturya´lı Freud, Fransalı pozitivist Auguste Comte ve Sosyolog Durkheim´dir.

Bunlar insanlık âleminin akıl, düşünce, anlayış ve ahlâkını perişan eden insanlardır.
Yahudiler bu insanları büyüttüler,
insanların gözünde yücelttiler ve neticede bunları küfre öncülük edecek kişiler olarak karşımıza çıkardılar.
Bu gün bize düşen onlarla savaşmak ve mücadele etmektir.
Zira dinimiz bize küfre öncülük edenlerle savaşmayı emrediyor.
Ben yakinen biliyorum ki bir gün gelip bunların maskeleri düşecek ve ilim adına işledikleri cinayetler ortaya çıkacak.
Çünkü Hakk´ın dışında dalâletten başka bir şey yoktur.”


Mustafa Sabri Efendi / Son Şeyhulislam

bunlarin eserlerini dunyada hayran olan genclik dolu... ozelikle ulkmizde...halkin gozunde itibar birakmak istiyorsan bu sahislari iyi bilmelisin ki , aaaaaaaa ne kadar gorgulu bigili desinler.... freud u unuttum hangi teorisi tersti bu arada



Mustafa Sabri Efendi'nin hayatını incelerken rastladığım bu sözü, 1-2 asırdır dünyanın neyin savaşını verdiğini çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor.

Aslında Deccal ve fitne konularını araştırdığımda Peygamber Efendimiz s.a.v.'in bir hadisinde kıyamete kadar irili-ufaklı (etki bakımından irili-ufaklı ) 30 civarında deccalin geleceğini, bunların insanları fesada ve sapkınlığa sürükleyecek fikir ve idolojileri yayacaklarını okumuştum. Son ve büyük deccalin ise Hz. İsa'yla savaşacak olan deccal olduğunu öğrenmiştim.

Son deccal meselesi anlaşılır gelmişti, çünkü bu eski peygamberlerin bile ümmetlerine anlattığı ve dünyadaki herkesin tahrife uğrayarak da olsa az-çok bildiği bir şey. Ama 30 deccal konusu beni çok şaşırtmıştı. İlk okuduğumda yaşım da küçüktü, anlayamamıştım.

Ama daha sonra dünyaya, insanlara, gruplaşmalara, her çeşit ideolojiye, haritayı genişleterek baktığımda kafama dank etti. İşte irili-ufaklı deccaller bunlar dedim: Marx, Freud, Darwin vs. gibi bilim ve sosyoloji adı altında Allah'ı inkar politikası yayan maskeli şeytanlar. Şeytanın bile korkacağı şeytanlaşmış insanlar.

Son ve büyük deccal işini bunun dışında tutuyorum. Onun gelişi ve olayların tezahürünün bilgisi Allah katındadır. Ne oldu-oluyor diyebiliriz, ne de şu tarihte olacak diyebiliriz.

Ama şundan eminim ki, küfrün envai çeşit fikir babalarının çıkışı, dünyayı deccale hazırlamak içindir.

O gün gelince insanların akılları, itikatları, dinleri, ahlakları öyle bir kazınmış öyle bir karışmış olacak ki, gelen deccal de olsa “Hoşgeldin başımızın üstüne” diyecekler. İşte deccalin en büyük sihri de bu değil miydi? Ateşi su, suyu ateş gösterecek! O insanları helak etmeye gelecek, ama insanlar ona kurtarıcı diye sarılacaklar! Neyden kurtaracak? Ahlak kurallarından, din baskılarından, dinlerden hurafelerden (!) ve savaşlardan… (Artık mezheplere de hurafe gözüyle bakılmıyor mu?)
Öyle ya, savaşların hep sebebi dinler değil mi bu zihniyetlere göre? Din giderse, inanç giderse savaşlar bitecek ya! Yaşasın barış ve özgürlük! Kitleler öyle sanıyorlar, öyle inandırıldılar ya!

Sloganlarını da hemen söyleyeyim size. Aslında hepimize tanıdık gelecek bir yerlerden. Ne mi?
ÖZGÜRLÜK VE BARIŞ DOLU BİR DÜNYA!

ben biraz felseye ilgi duydugum donemler oldu ... ama derinden inmeden sofinin dunyasini okudum sonra kisim kisim baska kitaptan begendigim filozoflari okumustum...sofinin dunyasinda da sofi hepsini okumasina ragmen kendi dinini seciyordu zaten

bunlar miadını doldurmuş ve etkisini yitirmiş hırıstıyan Avrupasında çıkmış ideolejilerdir .. zamanın şartlarına göre değerlendirirseniz haklılık paylarının olduğunu göreceksinizdir ki orada İslam yoktu, bilinmiyordu hırıstıyan din adamları ve aristokrat ve derebeylerin uygulamalarını Biliyormusunuz ?

bunlar miadını doldurmuş ve etkisini yitirmiş hırıstıyan Avrupasında çıkmış ideolejilerdir .. zamanın şartlarına göre değerlendirirseniz haklılık paylarının olduğunu göreceksinizdir ki orada İslam yoktu, bilinmiyordu hırıstıyan din adamları ve aristokrat ve derebeylerin uygulamalarını Biliyormusunuz ?


Dünyada İslam'ın ulaşmadığı bilinmediği hiç bir yer yok. Bu Hırisitiyan toplumlar, başta liderler ve o aristokrat dediğin kesimler İslam-Müslüman düşmanıydılar.
Bugünkü uzantılarında aynen olduğu gibi.
Haklılık payı atfettiğin bu akımlar güdümlü yahudiler tarafından yaygınlaştırıldılar. Yelpaze genişti. Her nabza göre şerbetler hazırlandı.
Fakirlik ve eşitsizlikten bıkmış olanlara kurtarıcı (!) Marx ve fikirleri imdada yetişti. Yaşasın devrim! Devrim yolunda sloganlar arasında devrilip gittiler.

Dinlerin getirdiği dünyevi ve uhrevi sorumluluklardan haz etmeyenlere "Allah yok" demenin en kestirme yolu olan Darwinizm yetişti.
Kurtarıcı (!) Darwin'e ve evrim teorisine suya hasret kalmış susuzlar gibi yapıştılar. Öyle ya, Allah yoksa sorumluluk da yok! Ölene kadar canımız nasıl isterse öyle yaşacağız!

Bazılarında ise "Din eşittir ahlak" düşüncesi hakim değildi. Yani bir kesim vardı ki; Allah'a inanmasa da, ya da dini bağları şu veya bu nedenle zayıf da olsa "ahlaklı" olmayı erdem kabul ediyorlardı.
Sosyal bir ahlak anlayışları vardı. Zaten İslam'a geçişler genelde bu gruptan çıkıyordu. Kendi dinlerinden memnun değillerdi. Eksiklikler görüyorlardı ve kiliseye gitmiyorlardı. Ama vicdanları da rahat etmiyordu. Ahlaklı ve araştırmacı ruhlu insanlardı. İslam'ı keşfederlerse oraya kayacaklarından dolayı burada büyük tehlike vardı. Ne yapıp edip ahlakta bir gedik açmak gerekiyordu.
Buraya da Freud ve benzerleri yetişti. Tüm insan davranışlarının temelinde cinsel açlık dürtülerinin yattığını, psikolojik dengenin bozulmaması için ahlakı bir kenara koyup hayvansal dürtülerinin peşinden gitmesi gerektiğini, dürtülerin bastırılmasının büyük sıkıntılar doğuracağı anlatılıyordu. Alt metindeki mesaj ise şuydu: Ahlak insan için gereksizdir! Sonuç: Bu sapık adam günümüzde hala dahi (!) olarak görülüyor.

Vesaire vesaire... Cevabı bu arkadaş bunu ilk yazdığında yazacaktım ama edepsiz tavırlarından dolayı artık muhatap almamaya karar vermiştim.
Gereğini yapmışsınız zaten. İlhamını Marx'dan alan devrim düşüncesine fazlasıyla kapılmış olan bu arkadaşa yine de dua edelim. Allah doğru yolu buldursun.
Hem ona hem bizlere.

marxa durkheıme freuda laf söyleyebılırsınız ama unutmayın kı hala marx ve freud YANLIŞLANAMADI.... müslümanlık ve küfür? marx emekçinin yanındaydı freud kişilik için çalışmalar yaptı adamlar sizce dünyanın içine etmek için mı 40 yıl çalıştı? hepsını anladım da emile durkheım toplum için dinin önemınde bahseder ve din tpolumun tutkalıdır der... bilimi karalamak istiyorsunuz islamla örtüşmüyor dıye bırşeyın salt ynalış olması gerekmez

islamın örtüşmediği hiçbir şey yoktur, en ala bilim islamdadır.darwinizm ve bunu prensip edinen diğer kuramlar ise hiçbir bilimselliği olmayan iddialardır.yaratılışın varlığı kesin ve net bir şekilde ispatlandı.

Tabi ki sadece "dünyanın içine etmek için" değil hem dünyamızı ahiretimizi berbad etmek hatta aile ve toplum yapımızı ekonomik sistemlerimizi ruhlarımızı ve bedenlerimizi alt üst etmek için organize olarak çalıştılar. Eğer bunlara ilmi çalışmalar derseniz biz de size "Ulemâ-i Sû’" tabir edilen alimleri hatırlatırız.

Tamam da yahudilik bir din ama koministlik ve Darwinin evrim teorisi dini reddeder. Yani hem bu adamların dini reddedip hemde yahudi dinine mensup olduklarını mı söylüyorsunuz ben anlamadım bir şey .s

çok güzel bir konuya temas etmişsiniz

bu gün dün ve daha önce müslümanların en büyük düşmanları yahudilerdir bu nas ile sabittir

peki size bir soru bir hıristiyan müslüman olmak istese ne olur ? kelime-i şehadet getirir tasdik ve ikrarla müslüman olur. keza hıristiyan olmak da mümkündür

ama yahudi olamazsınız sizi kabul etmezler ancak onların hizmetkarı olabilirsiniz olmazsanız düşmansınızdır

ve bu düşmanı etkisiz hale getirmenin en kestirme yolu feyiz damarlarını kesmektir bu da dünya ve ahiret saadetinin muvaffakiyyetinin ve bilcümle hayırların kaynağı olan islamdan uzaklaştırmakla mümkündür

yani bu adamlar teorilerini kendi inançları doğrultusunda ve bilimsel çalışmalarının sonucu olarak ortaya koymamışlardır tam tersine bilimi alet ederek insanların beynini bulandırmayı hedeflemişlerdir

güya bilimsel! çalışmalarının sonuçlarını toplum mühendisliği yapmak insanların kafasını karıştırmak için planlı olarak servis etmişlerdir. bilginize


Serbest Kürsü

MollaCami.Com