Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Esad ateşkesi kabul etti

Suriye'nin, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planını kabul ettiği bildirildi. Annan'ın planı, yaralıların tahliyesi ve insani yardımların ulaştırılması için Suriye güçlerinin günde iki saat ateşkes uygulamasını ve siyasi çözüm için kapsamlı görüşmeler yapılmasını içeriyor.


Suriye'nin, BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın planını kabul ettiği bildirildi. Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi, Suriye hükümetinin, ülkedeki kanlı çatışmaları sona erdirmek amacıyla hazırlanan 6 maddelik planı kabul ettiğini belirtti.

Fevzi, Suriye'nin cevabını mektupla ilettiğini söyledi. Annan'ın planı, yaralıların tahliyesi ve insani yardımların ulaştırılması için Suriye güçlerinin günde iki saat ateşkes uygulamasını ve siyasi çözüm için kapsamlı görüşmeler yapılmasını içeriyor.

BM Sözcü Yardımcısı Eduardo Del Buey de Suriye hükümetinin, Annan planına resmen cevap verdiğini, Annan'ın Suriye hükümetinin cevabını incelediğini açıklamıştı.

ESAD HUMUS'A GİTTİ
Suriye resmi haber ajansı SANA ise, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın muhaliflerin kalesi Humus kentindeki Baba Amr mahallesini ziyaret ettiğini açıkladı. Suriye ordusu, Baba Amr'da aylarca süren operasyonlar yapmıştı. Humus'ta dün yeniden çatışmalar başlamış 20'den fazla muhalifin öldürüldüğü belirtilmişti.

SURİYE ORDUSU LÜBNAN'A GİRDİ
Suriye ordusuna bağlı askerlerin Lübnan topraklarına girerek, Suriyeli muhaliflerle çatıştığı ve bazı evleri yıktığı iddia edildi. Lübnanlı görgü tanıkları, Suriye ordusuna bağlı birliklerin kuzeyde Lübnan sınırını geçerek muhaliflerle çatıştığını ve bazı evlere hasar verdiğini belirtiyor. Lübnanlı köylü Ebu Ahmed, "Suriyeli 35 asker zırhlı araçlarla sınırı geçti ve muhaliflerle çatışıyor. Evleri yıkıyor" dedi.

Lübnanlı başka bir köylü de, Suriyeli askerlerin zırhlı araçlarla sınırı aşarak, roketlerle saldırdığını ve ağır makineli tüfekler kullanarak muhaliflerle çatıştığını söyledi.

TÜRKİYE, 17 BİN SURİYELİYİ MİSAFİR EDİYOR
Suriye'deki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan 17 bin 368 kişi, sınır illerde oluşturulan çadırkentlerde misafir ediliyor. Suriyelilere, çadırkentlerde ve konteyner kentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler veriliyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD)'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de bugün itibariyle 17 bin 368 Suriye vatandaşı bulunduğu bildirildi.


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com