Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Velilere YGS uyarısı

SAMANYOLU Liseleri rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğretmeni Ferdi Özdemir, ailelerinin hem kendilerini hem de çocuklarını rahatlatmaları gerektiğini belirtti.

Ailesini yanında hisseden çocuğun başarısının arttığını hatırlatan Özdemir, “Anne- baba, çocuklarının ergenlik çağında olduğunu unutmamalı. Bu dönemi kendilerinin de yaşadığını hatırlayarak daha olumlu ve yapıcı yaklaşmalı.


Çocuklarını rahatlatmalı ve özgüvenlerini canlı tutmalarını sağlamalılar” dedi. Sınav yaklaştıkça ailelerin çocuklarına kesinlikle baskı yapmamaları gerektiğini dile getiren Özdemir, “Aileler çocuklarını azarlamamalı ya da sosyal hayatlarını kısıtlayıcı tutum ve davranışlarda bulunmamalı. Bu tür olumsuz davranışlar çocuğun motivasyonunu zedeler” diye konuştu.


Çocukların motivasyonunu arttırmak için ’bu çalışmayla sınavı kazanamazsın’, ‘yata yata sınav kazanılmaz’, ‘sen zaten hiç kazanmadın’ gibi sözler sarf edildiğini hatırlatan Özdemir, “Bu ifadeler motivasyonu değil çocuğun bize karşı tavır almasına ve sınav kaygısı oluşturmasına neden olur. Ailelerin çocuğu motive edici ve özgüven sağlayıcı söz ve davranışlarda bulunmaları gerekir” uyarısında bulundu.


Yeni Asya Gazetesi


Egitim Haberleri

MollaCami.Com