Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kamalak: Kur’ân-ı Kerim seçmeli ders olsun






Kamalak: Kur’ân-ı Kerim seçmeli ders olsun



Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Kur’ân-ı Kerim ve Osmanlıca’nın seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini savundu.

Partisinin İzmir teşkilâtı tarafından SGK Narlıdere Dinlenme ve Bakımevi Konferans Salonu’nda düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısında konuşan Kamalak, 4+ 4+ 4 zorunlu eğitim sisteminin aslı itibarıyla kendi görüşleri olduğunu, seçim öncesinde 4+4+3 olarak öngördükleri bu sistemin hükümet tarafından ‘’Saadet’in peşine takılmış gözükmemek’’ için küçük bir değişiklikle meclise getirildiğini savundu. Bu projeyi kabul ettiklerini, ancak bazı tekliflerinin bulunduğunu kaydeden Kamalak, şöyle konuştu:

‘’Çerçeve anlaşıldı, ama bunun içine hangi fotoğrafı koyacaksınız. İçeriği ne olacak? Biz bu konuda yardımcı olmak istiyoruz. Bu noktada Sayın Başbakan dindar nesilden bahsetti. Evet Sayın Başbakan bunu da destekliyoruz. Ancak dindar nesil nasıl yetiştireceksiniz. Hangi kitapları okutarak yetiştireceksin.


İslâm’ın temel kitabı Kur’ân-ı Kerim olduğuna göre bu çerçevenin bir köşesine birinci sınıftan itibaren Kur’ân-ı Kerim en azından seçmeli ders olsun. Haksız bir talep içinde miyiz?’’

Kamalak, okullarda Osmanlıca’nın da seçmeli ders olarak okutulması gerektiğini, ilk 4 yıllık zorunlu eğitim sonrası klâsik ortaokul, meslek okulları ve üçüncü kulvarda da Kur'ân kurslarının açılması gerektiğini öne sürdü.


Yeni Asya Gazetesi

EVET çok iyi olurve 90 yıllık Ateist sisteme çomak sokulmuş olur..

iyi olur ama bu cok ses getirir turkiyede

bi dostumuzun babası dermiş ki Dünyanın en büyük Gavurları bu ülkede yaşar ...


Egitim Haberleri

MollaCami.Com