Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Karma eğitim mecburiyeti olmasın

Demokrat Eğitimciler Sendikası Başkan Yardımcısı Lokman Erdoğan, eğitimde 4+4+4 reformunu değerlendirirken, “Yeni sistemle birlikte karma eğitim zorunluluğunun da son bulması gerekir. Kız ve erkek liselerinin tekrar eğitim sistemimize kazandırılmasında büyük faydalar görüyorum. Amerika ve birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi, Türkiye’de de kız ve erkek okullarının açılmasına büyük ihtiyaç vardır” dedi.


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Başkan Yardımcısı Lokman Erdoğan, “Yeni sistemle birlikte karma eğitim zorunluluğunun da son bulması gerekir. Kız ve Erkek liselerinin tekrar eğitim sistemimize kazandırılmasında büyük faydalar görüyorum.” dedi.


Çorum’un Mecitözü ilçesinde eğitimcilerle bir araya gelen ve sendika üyeleriyle yaptığı toplantıda eğitimde 4+4+4 reformunu değerlendiren Erdoğan, “Öğretmenlerimizin, veli ve öğrencilerimizin mevcut 8 yıllık kesintisiz eğitimden memnun olmadıklarını Anadolu’nun il ve ilçelerinde görüyoruz” dedi.


Muhalefetin eğitim reformlarına yaklaşımını ‘ip çekme yarışı’ olarak algılamaktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, “4+4+4 uygulaması ülke ihtiyaçlarına uygun, pedagojik ve demokratik bir sistem olmasına rağmen ne getirip ne götüreceğinin toplumda yeterince anlaşılmadığını görüyorum.


Güncel tartışmaların din eğitimi odaklı yapılmasının içerik tartışmalarının yapılmasına engel olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki anne babaların çocuklarının seçmeli din dersi almalarını istemeleri eğitim hakkı açısından son derece makul bir durumdur.


Öte yandan Osmanlıca ve sanat, estetik dersleri başta olmak üzere seçmeli ders repertuarı çok zengin tutulmalıdır. Yeni sistemle birlikte karma eğitim zorunluluğunun da son bulması gerekir. Kız ve erkek liselerinin tekrar eğitim sistemimize kazandırılmasında büyük faydalar görüyorum. Amerika ve birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Türkiye’de de kız ve erkek okullarının açılmasına büyük ihtiyaç vardır” diye konuştu.


Yeni Asya Gazetesi

ne oluyor ya ŞERİAT mi geliyor !

seriat zaten islam kuralari demek.....:) ne demek istediniz bu konuda

espiri yaptım o kadar da biliyor olmalıyım her halde

yuz ifadeniz ve ses tonuunuz olmadigi icin internet ortaminda yanlis anlasabillir .... bende bilerek sordum zaten

çok akıllısın belli oluyor.

alay etmeyiniz lutfen .....

alay etmeyiniz lutfen .....

- Dostum sende ne mene birisin ya ? ne alayı ya ? lütfen rica ediyorum böyle alınganlık gösterme her bişeye.


Egitim Haberleri

MollaCami.Com