Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Türk Hava Kurumu, kendi paraşütünü kendi üretecek

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, Fransa'ya Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarınısın kabul edilmesi sonucu kazandığı paraşüt ihalesini iptal ederek ''Malzemelerini bizim alacağımız paraşütler, Türkiye'deki bir kamu kurumunun Kayseri'deki tesislerinde dikilecek'' dedi.


Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım, Fransa Senatosunda sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesi üzerine tepki olarak Fransız firmasının kazandığı paraşüt ihalesini iptal ettiklerini anımsatarak, ''Malzemelerini bizim alacağımız paraşütler, Türkiye'deki bir kamu kurumunun Kayseri'deki tesislerinde dikilecek'' dedi.

İHALE İPTAL EDİLDİ
Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce 150 paraşüt alımı için ihale açtıklarını ancak, ihaleyi sözde Ermeni soykırımı iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısını senatosunda kabul eden Fransız firmasının kazanması üzerine ihaleyi iptal ettiklerini anımsattı. Maliyeti 500 bin Avro olan 150 paraşüt alım ihalesinin iptal edilmesinin ardından, paraşütü Türkiye'de alımı ya da diktirilmesi için bir araştırma yaptıklarını anlatan Yıldırım, ''Paraşütlerin Türkiye'de bir kamu kurumu tarafından dikildiğini öğrendik. Bunun üzerine o kurumla irtibata geçtik'' dedi.

DAHA UCUZ OLACAK
Paraşütün malzemelerinin THK tarafından alınacağını ifade eden Yıldırım, söz konusu kurumun Kayseri'deki tesislerinde dikeceğini söyledi. İmzalanan protokol çerçevesinde dikilecek paraşütlerin, Fransa'dan alacakları paraşütlerden daha ucuza mal olacağını bildiren Yıldırım, ''Biz şu anda o kurumdan dikecekleri zaman ve fiyatla ilgili bilgiyi bekliyoruz. Bu konularda anlaşırsak paraşüt dikimine hemen başlanacak'' diye konuştu. Özel dizayn edilen yarışma paraşütlerinin Türkiye'de dikiminin olmaması nedeniyle yurt dışından almaya devam edeceklerini ifade eden Yıldırım, ''Amatör paraşütçüler için kullandığımız paraşütleri, şartlar imkan verdiği sürece artık yurt dışından almayız'' dedi.

'PARAŞÜTLERİ KENDİMİZ ÜRETMEK İSTİYORUZ'
THK olarak ilerde paraşüt üretme tesisi kurmayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, ''THK tarafından verilen uçuş kursları, artarak devam ediyor. Bu nedenle de her geçen yıl daha fazla paraşüte ihtiyaç duyuluyor. Biz de kendi paraşütümüzü üretmek için bir tesis kurmayı istiyoruz. Böylece hem ülkemizin paraşüt ihtiyacını karşılayalım hem de yurt dışına paraşüt satalım istiyoruz'' diye konuştu.

Geçmişte bu THK Müslümanların Kurban derilerini GASP eder içki ve kokteyl, balo gibi etkinlikler yapar ve Müslümanın Kurban DERİLERİNİ SATARAK Komprador olurlardı , HORTUMCUYDULAR..


Teknoloji Haberleri

MollaCami.Com