Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


CIA evlere girdi

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA, casusluk alanında yepyeni bir yönteme geçti.
Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı Başkanı Petraeus, "CIA yeni döneme geçti. Artık evlere böcek yerleştirmiyoruz. Dairedeki elektronik cihazları, verici olarak kullanıyoruz" dedi.

Yeni dönemde kullanıcıların evlerindeki buzdolaplarından televizyonlara kadar birçok cihaz, CIA'ye veri gönderiyor. CIA Başkanı David Petraeus, konuyla ilgili yaptığı açıklamada evlerde bulunan cihazların internet aracılığıyla uzaktan "okunabilmesinin" mümkün olduğunu ve bunun büyük imkanlar tanıdığını söyledi. WEB'e bağlanabilen cihazların casusluk alanında yeni bir yöntem olduğuna belirten Petraeus, "Dünya yeni bir döneme girdi. Eve böcek yerleştirme devri bitti. Radyo frekansı ile cihazların kontrolünü sağladık. ARM'nin geliştirdiği yöntemle buzdolabı ve TV de dahil birçok ev eşyasında kullanılabilen düşük güç tüketimine sahip yongalar, CIA'in işini kolaşlaştıracak" dedi.

200 ÖZEL MÜHENDİS ÇALIŞTI

CIA, bu sisteme geçmek için yaklaşık 4 yıldır özel bir program üzerinde çalışıyordu. 200 özel mühendisin çalışması sonucu elde edilen 'Veri Özelliği Sistemi', diğer istihbarat servisleri tarafından da incelenmeyen başlandı.

Takvim

herşey nano teknolohinin yaygınlaşması ile seyrini değiştirdi..

teknolojiye o kadar alıştık ki, mahkum oldugumuzu bildiklerinden rahatlıkla itiraf ediyorlar

yerli yatırımların önemi şimdi daha açık ve net gözüküyor


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com